Ana Brnabić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi onako kako je ministarka Darija Kisić Tepavčević odgovorila reditelju Goranu Markoviću odgovorio svako ko je "živ čovek koji ima emociju i koji čita takve bljuvotine koje svakodnevno izgovara Goran Marković".

Brnabić je za TV Prva , pitanje da li je u redu da ministarka Darija Kisić Tepavčević na takav način odgovara reditelju, pitala da li je u redu da jedan kulturni radnik „poziva na streljanje legitmno izabranog predsednika Srbije“.

„To je stoti put da oni pozivaju na linčovanje, streljanje, proterivanje porodice predsednika Srbije. To su strašne stvari, na to mora da se odgovori. Ja ću uvek stati iza svojih ministara“, rekla je Brnabić za telviziju Prva.

Premijerka je rekla da u poređenju sa vremenom političara koje Goran Marković podržava, aktuelna vlast danas ulaže 100 puta više u filmsku industriju, a da je sve što je Marković snimio od 2013. godine snimljeno novcem Radio-televizije Srbije ili Filmskih novosti.

„Toliko o tome koliki je disident i koliko je ugrožen u Republici Srbiji. A neka mu je na čast što poziva na nasilno smaknuće vlasti i ubistvo predsednika republike. Na kraju krajeva, pre toga je pozivao na ubistvo premijera Đinđića, pa su ga ubili“, izjavila je Brnabić.

Ona je to pitanje povezala i sa ekološkim protestima i pitala da li glumica Svetlana Bojković, za koju je rekla da je lično ceni, zna da je profesor Ratko Ristić koji podržava proteste, izdavao dozvole za mini hidro elektrane, a jedan od vođa protesta Aleksandar Jovanović Ćuta želeo da gradi MHE.

Brnabić je rekla da je na skupu govorila i urednica „Podrinskih“, a da taj portal koristi uvredljive reči kada govore o njoj i o Srpskoj naprednoj stranci, ali da se ona i dalje zalaže da ne sme biti napada i pritisaka na novinare.

BONUS VIDEO: Žaklina Tatalović u klinču sa Anom Brnabić: Ko tu zapravo laže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare