Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Izvršni odbor Demokratske stranke večeras bi trebalo da odluči da li će petorica funkcionera, protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak, biti izbačeni iz DS, saznaje Nova.rs. U pitanju su Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, Branislav Lečić, Slobodan Milosavljević i Goran Jajić.

Protiv ovih članova DS-a disciplinski postupak je pokrenut posle sednice Glavnog odbora stranke u Madlenianumu, koja je održana 21. juna, i koja je nakon usvajanja izveštaja predsednika demokrata Zorana Lutovca prekinuta.

Kako saznaje Nova.rs, zamera im se što su uz pomoć obezbeđenja koje je „angažovano mimo znanja predsednika DS i članova Verifikacione komisije pokušali da spreče ulazak rukovodstva DS i članova GO u Madlenianum“, kao i jer su nakon otpočinjanja sednice pokušali da spreče glasanje o tačkama dnevnog reda penjanjem na binu i ometanjem funkcionera koji su vodili sednicu.

Kako navodi naš sagovornik, postupak protiv Božovića, Milojičića, Lečića, Milosavljevića i Jaića je pokrenut i jer su penjanjem, vikanjem i ometanjem sednicu doveli do prekida. Etički odbor DS je zaključio da su na taj način delovali suprotno odlukama DS-a i svojim ponašanjem prekršili Etički kodeks i Statut partije.

Foto: Medija centar Beograd; Dušan Kostadinović

Dušan Kostadinović, predsednik IO DS, navodi za naš portal da će večeras biti održana rasprava o isključenju pojedinih funkcionera iz stranke.

„Oni su pozvani da prisustvuju sednici i da iznesu odbranu“, kaže on.

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/bb

Radoslav Milojić Kena navodi za Nova.rs da je o ovom događaju dobio poziv putem mejla, ali da se neće pojaviti na sednici, jer je „Izvršni odbor smenjen u Madlenianumu“.

„Gospodin iz Šapca koji misli da je predsednik IO je u zabludi. Podneću tužbu protiv njega za lažno predstavljanje, jer je on smenjen. Uostalom, u Pravilniku i Statutu piše da se poziv mora uručiti sedam dana ranije, a oni su ga uručili juče za danas. Em lažu, em ne znaju“, kaže on.

Sa druge strane, Branislav Lečić navodi da nije dobio poziv za večerašnju sednicu i da eventualnu odluku o isključenju neće poštovati.

„Kako da poštujem nešto što je nelegalno. U Madlenianumu je sve završeno. Održana je sednica GO. Oni koji su otšli, otišli su. Oni koji su ostali dogovorili su se oko izbora“, ističe Lečić.

On kaže da Lutovac od početka krši Statut i dodaje da bi prihvatio izbore da je dobronameran.

„Ovo sada je samo produžavanje tvrdoglavosti i nemanja sluha za sopstvenu stranku. Žao mi je što Lutovac pokazuje svoje pravo lice i autoritarnost. Ako je rešenje izbacivanje, a ne dijalog, jedino što može da uradi je da izbaci sam sebe“, zaključuje Lečić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare