Žika Gojković / Foto: N1

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da Srbija treba da, po uzoru na Rusiju, primeni zakon i zabrani naplatu dugova za komunalije građanima preko sudskih izvršitelja bez odluke suda.

Predsednik POKS Žika Gojković kazao je da izvršiteljima zakon „mora“ da zabrani da dugove naplaćuju bez sudskih presuda, a da čak i preko suda, ne sme biti naplate preko nekretnine koja je jedino prebivalište za dužnika i njegovu porodicu.

„Dodatno tražimo i da im se zabrani da izvršavaju naplatu dugova od građana koji imaju primanja manja od 50.000 dinara, odnosno 100.000 mesečno kumulativno kao domaćinstvo. Građanima se mora pružiti šansa da svoje dugove vrate na vreme i bez previsokih kamata koje im često ugrožavaju samu egzistenciju“, naveo je Gojković.

POKS je podsetio da je u Narodnoj skupštini već podnosio ovakav predlog izmena zakona.

„POKS se zalaže za uvođenje ekonomskog sistema po uzoru na onaj iz vremena Kraljevine Srbije, kada su svi poreski obveznici, na čelu sa srpskim kraljem, bili tretirani jednako i kada je država svakom građaninu davala šansu da po fer uslovima otplati svoje dugove pošteno i u skladu sa mogućnostima“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar