Nama običnim smrtnicima nedokučiva je unutrašnjost zidina koje opasuju vilu u ulici Kneza Aleksandra Karađorđevića 75 na Dedinju. Ovih 750 kvadrata luksuza nekada je bio dom Titove udovice Jovanke Broz, a sada je sve spremno za doček novog ili verovatnije starog predsednika Vlade - Anu Brnabić. Nova.rs danas je zatekla radnike koji udaraju "završni glanc" i uveraju nas da oni zapravo i ne znaju za koga se ta kuća sprema, kažu, samo rade svoj posao.

Ispred glavne kapije koja gleda na „Beli dvor“, zatekli smo radnika koji, kako nam je objasnio „prska zaštitni sloj na kamen kojim je opasana vila“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Znam samo da je nešto državno, ne znamo za koga je. Kod vas sam pročitao da će Brnabić tu da se useli“, priča nam ovaj radnik kojem je ovo treći dan kako obavlja završne radove na vili koja, prema saznanjima Nova.rs, treba da dočeka novog premijera.

„Ne puštaju nas da uđemo unutra, nisam video kako izgleda sama kuća iznutra, ali čini mi se da je sve to doterano. Kako sam čuo to ranije nije ličalo ni na šta, bili su pacovi“, priča nam i vredno nastavlja da radi.

Dedinje baš i nije kraj u kojem zatičete puno slučajnih prolaznika, ipak, naišli smo na jednu malu ženu, koja nam je samo rekla da je primetila da se već neko vreme radi i uređuje zgrada.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Bilo je zapušteno, sada mi se čini da se radovi privode kraju“, konstatuje ona. Sa druge strane vile, kod jedne od sporednih kapija, zatičemo radnike koji nam objašnjavaju da ni oni ne znaju za koga se sve to priprema.

„Mi spremamo neke servere. Iz privatne smo firme, ne znamo ništa više od toga“, objašnjavaju nam.

Pored njih primećujemo otvorenu kapiju, pokušavamo da zavirimo kroz nju, uspeli smo i da kroičimo – samo toliko.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Molimo vas da izađete“, ljubazno nam je napomenulo obezbeđenje koje nije htelo da odgovori na bilo koje naše pitanje.

Bezbednosne kamere, brojne srpske zastave, sve se to vidi sa ove strane zidina koja je dostupna nama običnim smrtnicima

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dok smo razgledali, kao u nekom Kusturičinom filmu, pojavila se i grupa Roma koja je sa kamiončetom došla da pokupi gomilu kartonskih kutija koja je ustala u ispred jednog od kontejnera.

„Dobro nam je došlo“, smeje se jedan od njih.

Pitamo ga da li zna za koga se sprema vila ispred koje smo ga sreli, dobili smo neočekivani odgovor.

„Ma ti sigurno znaš, ali nećeš da mi kažeš, zezaš me“, konstatuje on. A našoj ekipi nije preostalo ništa drugo osim da se iz glamura Dedinja vratimo u realnost i u naše sasvim uobičajene kancelarije i stanove.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare