Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Velelepna vila u kojoj je do svoje smrti živela Jovanka Broz planira se za boravak budućeg premijera, rekla je za Nova.rs Tamara Stojčević, zamenica generalnog sekretara Vlade.

U kabinetu Ane Brnabić ovu informaciju nisu potvrdili. Kako su naveli, nikakva odluka o tome koji će objekat koristiti naredni predsednik Vlade Srbije nije doneta, kao što nije poznato ni ime mandatara za sastav nove vlade.

„Vlada Republike Srbije vodi računa o državnoj imovini i prema njoj se odgovorno ponaša. Kuća u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 deo je sistema državnih reprezentativnih objekata. Razlog za njeno renoviranje je ruinirano stanje u kojem se ova kuća nalazila.  Posle godina nebrige sredinom 2019.  godine počela je sanacija ovog objekat kako bi se sprečilo dalje propadanje.  Na isti način država brine o svim objektima ove vrste. Ana Brnabić je predsednica Vlade Srbije koja je od 3. avgusta u tehničkom mandatu“, rekli su za Nova.rs u kabinetu premijerke.

Ana Brnabić Foto:TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Kako su pisali mediji bliski vlasti, najveće šanse za izbor na mesto premijera, ima upravo aktuelna predsednica Vlade Ana Brnabić.

Vila u kojoj je živela Jovanka Broz bila je ruinirana sve do njene smrti. Titova udovica živela je u nehumanim uslovima, krov je prokišnjavao, a nije bilo ni grejanja pa je zimi  sobi sedela u bundi.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Međutim, taj objekat od 750 kvadrata ponovo sija. Svaki delić fasade, krova, stolarije je pažljivo obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, i okolne trotoare, u šta se uverila ekipa Nova.rs. Na licu mesta zatekli su radnike koji su postavljali bezbednosne kamere.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamenu metalne ograde i dvorišne kapije.

Kako su navele Novosti krajem prošle godine, ukupna planirana suma za renoviranje iznosi oko 34 miliona dinara.

 

Komentari

Svi komentari (68)