Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Završen je sastanak dela opozicije o strategiji opozicione borbe, koji je organizovan na inicijativu lidera SDS-a Borisa Tadića. Na početku ovog skupa Tadić je rekao da su pretenciozni komentari da pretenduje na mesto lidera opozicije i naveo da predlaže njeno organizovanje u više kolona.

Kako javlja reporter Nova.rs, sastanku su prisustvovali Janko Veselinović ispred Udružene opozicije Srbije, predstavnici Nove stranke predvođeni Arisom Movsesijanom, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd. Ispred PSG sastanku došli su Sergej Trifunović i Pavle Grbović, iz grupacije Srce grada Đorđe Miketić, a na sastanku je bio i Đorđe Vukadinović, kao i lider DSS Miloš Jovanović.

Prvi deo sastanka bio je otvoren za javnost. Boris Tadić je na početku razgovora pitao Janka Veselinovića da li ima poverenje, na šta mu je on odgovorio da ga ima i da je uveliko u fazi rušenja režima.

Tadić se zahvalio prisutnima i naglasio da nema nameru da bude koordinator opozicije.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Mislim da imamo politička ključanja, a nemamo ozbiljno delovanje opozicije. Želeo sam da sa vama pobedim i iskustvo pobede i poraza. Mudri ljudi ugrađuju najpre iskustvo poraza. Nemam nikakvu pretenziju da predlažem ideje sa namerom da pošto – poto budu usvojene. Želim da predložim novu strategiju opozicije“, naveo je on.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Bivši predsednik Srbije je rekao da su pretenciozni komentari da pretenduje da mesto lidera opozicije i naveo da misli da niko trenutno ne može da bude lider opozicije.

„Ni ja koji sam u dva navrata bio predsednik države. Moramo da napravimo plan u kojem naše različitosti donose uspeh. Ideja mi je da napravimo političku arhitekturu u kojoj nastupamo u više kolona, da svi oni koji smatraju da su stariji treba mlađima da ustupe mesto“, naveo je Tadić.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

On je rekao da treba postići dogovor kako se formiraju kolone i istakao da se one obično prave, ako ne uspeva jedna blok.

„A očigledno da nismo imali uspeh. Zato predlažem više kolona. Više smo se delili u prethodnom periodu na temi taktike, nego na strateške ciljeve. Želim da iskustvo poraza koje smo imali prethodnih meseci ugradimo u novi plan. U krajnjem slučaju vi ćete ga prihvatiti ili nećete“, naveo je Tadić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare