Boris Tadić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Boris Tadić, predsednik SDS, je uoči sastanka sa predstavnicima opozicije rekao za portal Nova.rs da je zadovoljan odzivom i da u Srbiji, u kojoj niko ni o čemu ne može da se odgovori, početna reakcija je dobra.

„Međutim, ja sam obavezan da pojasnim svoj motiv. Niti mi je motiv da budem moderator opozicije, ni koordinator, ni lider opozicije, već samo da pozvoem ljude koji žele da se bore protiv autokratije u Srbiji i da izložim nekoliko ideja, vrlo praktičnih, imajući u vidu svoje moje prethodno iskustvo i sabrano iskustvo svih drugih koji su ostvarivali pobede protiv ovakvih režima“, navodi Tadić.

On kaže da želi da predloži način organizovanje opozicije pred svake buduće izbore ili prve, pa potom i druge izbore, predsedničke i parlamentarne, koji po njegovom mišljenju dovode do pobede.

„Čujem razne komentare. Obrazloženja onih koji ne žele da dođu su često tragikomična i svedočanstvo o tome da ljudi kod nas ne znaju u dovoljnoj meri politiku i kako se pobeđuje, a kad ne razume kako se pobeđuje onda vrlo lako ulazite iz poraza u poraz i onda vam je uvek neko drugi kriv. Hajde da se dogovorimo da niko ne bude kriv. Sasvim sam siguran da možemo da pobedimo ovakav režim, jer smo ga pobeđivali u prošlosti“, navodi Tadić.

On navodi da misli da je mnogo važnije iskustvo veliki poraz od iskustva velikih pobeda.

„Lako ćemo sa pobedama, teže ćemo sa porazimo. Ako ne preveniramo moogući sledeći poraz, a bilo ih je od 2012. jako mnogo, svi oni koji su se naređali kao lideri opozicije ili su pretendovali da preuzmu tu ulogu, uglavnom su gubili izbore . Moja namera je da pomognem da se to izbegne. Pre svga, jednom sam izgubio izbore 2012, dva puta sam pobedio na izborima, u nekoliko navrata smo napravili pobednički rezultat na parlamentarnim izborima kada sam vodio liste i ima višedecenijsko iskustvo koji na žalost ili na sreću drugi nemaju, jer su mladi. Moja obaveza i odgovornost je da to prenesem na sve druge“, ističe Tadić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare