Foto: Vesna Lalić

Sastanku lidera opozicije koji je inicirao i zakazao bivši predsednik Srbije Boris Tadić, a koji će se održati danas u podne, prisustvovaće predstavnici PSG, Nova DSS, Srce grada i Đorđe Vukadinović, a moguće i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.

Da podsetimo, danas u 12 održaće se prvi sastanak predstavnika opozicije koji je inucirao Boris Tadić. Na ovom sastanku Tadić će predstaviti svoju strategiju za jačanje opozicije i suprotstavljanje režimu Aleksandra Vučića.

„Do sada sam želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima, koji su izlazili sa svojim predlozima. Nadam se da će se odazvati ovom pozivu i saslušati moj predlog, onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjim predlozima. Učestvovao sam čak i u nekim projektima, u čiji uspeh nisam bio uveren, jer mi je jedinstvo opozicije bilo iznad svega. Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio.”, izjavio je Tadić.

Njegova ideja prihvaćena je na različite načine, pa će u Narodnoj stranci, kako je za Nova.rs rekla potpredsednica Sanda Rašković Ivić , o ovom pozivu biti razgovarano na sednici predsedništva u petak, dok je lider Dveri Boško Obradović bio izričit da neće prisustvovati tom sastanku, navodeći da Tadić ne može biti „moderator“ opozicionih razgovora.

„Da je bivši režim na čelu sa Borisom Tadićem bio dobar, ne bi naprednjaci (SNS) došli na vlast. To što je sadašnja vlast još gora, ne znači da treba da se vratimo na bivši režim“, ocenio je lider Dveri.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare