Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas, odgovarajući na pitanje Nova.rs da li bi prihvatio da podnese ostavku da bi se raspisali vanredni izbori u prestonici, da o toj temi govorilo i pre nego što je formirana gradska vlast. On je dodao da "izbore nameću okolnosti" i da "ozbiljan čovek mora da bude spreman da uvek izađe na njih".

Tokom obilaska rekonstruisanog parka u bloku 21 na Novom Beogradu, portal Nova.rs postavio je dva pitanja gradonačelniku Beograda – da li će nastupiti samostalno ukoliko budu raspisani beogradski izbori ili će biti kandidat SNS, kao i da li bi prihvatio da podnese ostavku ukoliko bi to bio zahtev SNS i Aleksandra Vučića.

PROČITAJTE JOŠ....

Ni na jedno od pomenutih pitanja gradonačelnik nije dao direktan odgovor, ali se iz njegove izjave može zaključiti da ne razmišlja o napuštanju funkcije.

„Videćemo kad će biti beogradski izbori. Sve izbore, pa beogradske nameću okolnosti. Kad okolnosti nametnu bilo koje izbore, pa i beogradske, tad ćemo govoriti o svim stvarima, pa i o izborima. O izborima se priča i pre nego što je gradska vlast i formirana. Ako želite da se bavite nekim ozbiljnim poslom ne možete onda da pravite planove u odnosu na mesec, dva ili tri ili kad neko govori ili spominje…. ili kad postoji šansa da se dese neki izbori. Izbori imaju svoju redovnu dinamiku. Naravno, van redovne dinamike ih nameću okolnosti i svaki ozbiljan čovek mora da bude spreman da uvek izađe na izbore. Ali isto tako mora da pravi ozbiljne dugoročne planove, a ne u skladu sa trenutnom političkom situacijom. Tako sam se ponašao u poslednjih godinu i po dana i tako ću nastaviti da vodim Beograd dok budem na njegovom čelu“, rekao je Šapić, odgovarajući na pitanje Nova.rs.

Podestimo, predstavnici opozicije su u utorak uputili zahtev da se raspišu vanredni parlamentarni i beogradski izbori do kraja godine. Na njihov zahtev još uvek nije odgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji ih je u više navrata pozivao da samo kažu kad bi želeli izbori i da će oni biti raspisani. Umesto Vučića, opoziciji su odgovorili predsednik Skupštine Vladimir Orlić, premijerka Ana Brnabić i šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Milenko Jovanov, koji su rekli da su spremni za izbornu trku sa opozicijom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare