Foto: Arhiva/Printscreen/YouTube/Zadruga Official

Skupština slobodne Srbije (SSS) uputila je otvoreno pismo novoj ministarki kulture i informisanja u kome navodi da "najoštrije osuđuje zastrašujuću hajku na umetnike i novinare koju dugo već sprovodi opskurni sajt pod nazivom Prismotra, a koji je po svemu sudeći na neki način povezan sa Srpskom naprednom strankom", saopštila je SSS.

„Hajka je povezana sa nasilnim aktima koje u poslednje vreme sprovode pripadnici ekstremnih desničarskih grupa, a čije su žrtve slobodni umetnici i medijski poslenici“, navedeno je u saopštenju.

Kako kažu u SSS, ovi napadi su i u direktnoj korelaciji sa radom i vrednostima koje je zastupao prethodni ministar kulture i informisanja, a koji će u istoriji „ostati upamćen kao čovek koji je pisao primitivne paskvile protiv umetnika i novinara, medijskih sloboda i slobode umetničkog izražavanja“.

„Skupština slobodne Srbije zahteva od nove ministarke kulture i informisanja Maje Gojković da se odmah, na početku mandata, jasno izjasni da li su napadi na umetnike jedna od stavki programa za kulturu koje će i njeno ministarstvo temeljno sprovoditi ili će napade nedvosmisleno i oštro osuditi, i umetnike i novinare uzeti u zaštitu“, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar