Foto: Shutterstock

Pokret građanske Subotice (PGS) je danas pitao predsednika Saveza vojvodjanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora zašto tek sada govori o mogućim malverzacijama s akva-parkom na Paliću, a četiri godine je bio član Privrednog društva Park Palić.

„Posle više od dve godine od postavljanja kamena-temeljca za izgradnju akva-parka na Paliću, Ištvan Pastor poziva budžetsku inspekciju Ministarstva finansija i inženjere kancelarije za kapitalna ulaganja da razjasne tehničke, bezbednosne i racionalne aspekte planiranog i izvedenog, i još nezavršene investicije akva-parka“, naveo je PGS u saopštenju.

Taj pokret ističe da je Ištvan Pastor „uvek veoma oprezan u javnim obraćanjima kada su u pitanju odnosi prema koalicionim partnerima“ i ocenio da on verovatno „ne bi obznanio svoju sumnju, da ne postoje direktni materijalni dokazi za teške zloputrebe“.

„Posle nekoliko dana, javnom iznošenju prljavog veša koalicionih partnera Srpske napredne stranke i SVM-a se pridružio i Balint Pastor, predsednik Skupštine Grada Subotice, izjavom da je mesto za izgradnju Avantura-parka na Paliću izabrano potpuno diletantski, te da će se Avantura-park graditi na nekom drugom mestu, a ne gde je izgradnja počela“, piše u saopštenju.

PGS smatra da je „sasvim jasno“ da Ištvan Pastor želi da se distancira od finansijskih zloupotreba budžetskih sredstva i „diletantske realizacije“ investicije akva-parka, jer želi da zaštiti sebe i novo rukovodstvo Privrednog društva Park Palić, što su kadrovi SVM, od eventualne krivične odgovornosti kada „pukne bruka“ oko te investicije.

„Pitamo se gde su u protekle četiri godine bili Ištvan Pastor i Balint Pastor kada su sve važne odluke donete za navedene projekte uz njihovu asistenciju?“, naveo je PGS.

Postavili su pitanje koliko je do sada koštala izgradnja Avantura-parka i koliko će da košta njeno uklanjanje s „diletantske lokacije“, kao i koliko stotina miliona dinara će da košta gradjane „spasavanje potpuno promašenog i diletantski realizovanog“ projekta akva-parka na Paliću.

Pozvali su Ištvana i Balinta Pastor da navedu visinu štete koja je naneta budžetima Republike, Pokrajine i Grada Subotice i da iznesu koje su osobe donosile sporne odluke ili ugovarale sumnjive poslove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar