Petar Petkovic
Petar Petković Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je večeras da se uzalud Aljbin Kurti "junači" u stranim medijima i postavlja uslove predsedniku Aleksandru Vučiću kada je u Briselu dobio jasnu poruku da bez konsultacija sa Beogradom i dijaloga nema rešenja pitanja Kosova i Metohije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„I sve što nakon toga kaže, samo su uzaludni pokušaji da povrati svoj imidž poljuljan debaklom u Briselu“, naveo je Petković u saopštenju.

On je ocenio da tome služe i najnovije provokacije da od Beograda ponovo potražuje umetničke artefakte i „podlo zamenjujući teze optužuje Srbiju da uništava nepostojeće „kosovske spomenike““.

„Oni koji su palili i uništavali nasleđe i baštinu Srpske pravoslavne crkve na KiM nemaju ni moralno ni bilo koje drugo pravo da posežu i svojataju srpsko kulturno blago i svaki takav pokušaj biće osujećen u startu“, ukazao je Petković.

On dodaje da Kurti danas može samo da zahvaljuje Vuku Jeremiću na mišljenju Međunarodnog suda pravde o legalnosti takozvane „kosovske nezavisnosti“, i poručuje da mu se takav scenario, da na tacni dobije sve što priželjkuje, neće ponoviti nikad više, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kurti je ranije danas rekao za francuski „Mond“ da je status Kosova rešeno pitanje i da to Vučić mora da shvati.

On je prilikom predstavljanja kataloga muzeja u Prištini, zatražio da se vrate arheološki artefakti koji su pre 23 godine ostali u muzejima u Beogradu, i izneo tvrdnju da je Srbija „uništila kulturne spomenike“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar