Aljbin Kurti
Aljbin Kurti Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti sastao se danas sa gradonačelnicima Preševa i Bujanovca Arditom Sinani i Nagipom Arifijem, kao i opštinskim većnikom Medveđe Fehmijem Behom sa kojima je razgovarao o položaju Albanaca u te tri opštine, kao i dijalogu sa Beogradom.

Sinani je rekla da se u Preševu pogoršava situacija u vezi sa prošlomesečnim poplavama koje su nanele veliku materijalnu štetu uz tvrdnju da Albanci iz te opštine imaju problem jer navodno vlasti iz Beograda postavljaju prepreke stranim investitorima zainteresovanim za ulaganje u tu opstinu, prenosi prištinski Indeksonline.

Arifi je ukazao na problem slobodnog prelaska administrativne linije između centralne Srbije i Kosova i na nepriznavanje diploma sa KiM.

Beha je na sastanku tvrdio da vlada u Beogradu diskriminiše Albance iz te opštine pasivizacijom adresa, čime je, kaže on, stotine Albanaca ostavljeno bez dokumentacije i Srbije i kosova.

Na sastanku se razgovaralo i o nedavno održanom dijalogu u Briselu, za koji je Kurti rekao da će se zalagati za reciprocitet prava nacionalnih manjina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar