Petar Petkovic
Petar Petković Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Da ste bili sa mnom u Briselu dok su trajali pregovori i da su sa mnom bili svi oni koji vole Srbiju, bili bi ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koliko se borio i branio Srbiju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je, govoreći o tome kako je izgledao dijalog Beograda i Prištine u Briselu, rekao da se na celom spratu čulo kako je Vučić držao lekcije premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

„Najotvorenije mu je rekao “nikada“, gromoglasno i jasno, kada je Kurti kao papagaj ponavljao da Srbija prizna Kosovo“, rekao je Petković za TV Hepi.

Direktor Kancelarije za KiM je ukazao da je predsednik Vučić dao sve od sebe da sačuva obraz srpskog naroda, kao i bezbednost građana na KiM.

„Predsednik mu kaže: Ja te molim, povedi računa o tome da slučajno ne dođe do ugrozavanja bezbednosti, da niko ne dira Srbe, nećemo da dozvolimo da oni budu ugroženi. Na sve te predsednikove reči, Kurti se pravio da nije čuo“, ispričao je Petković.

Istakao je da se u Briselu videlo ko danas vlada u Prištini i da je zato važno sačuvati mir i bezbednost. Petković je dodao da su ljudi sa Kosova i Metohije pružili potpunu podršku predsedniku Vučiću pred dijalog sa Prištinom.

Petković je ocenio da je Kurti došao u Brisel da ponizi predstavnike EU koji vode dijalog i da on stvari posmatra kao da svet postoji od kada je on došao na vlast. „Za Kurtija je sve što je bilo pre njega nelegitimno.

Njega ništa ne interesuje, neće Zajednicu srpskih opština, jer smatra da ona nije pravljena za Srbe nego protiv tzv. Kosova“, rekao je Petkovih. On je naglasio da su mnogo gradovi na KiM monoetnički i da u njima žive samo Albanci, navodeći kao primer Prištinu, Ðakovicu, Kačanik, Klinu.

Petković je rekao da je na sastanku Kurti uglavnom ćutao i ništa nije ni predložio, sem negiranja svega što je delegacija Beograda govorila.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare