Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je nezamislivo da neko politiku stavlja iznad očuvanja života i da u trenutku kada se čitav svet bori sa pandemijom koronavirusa, kada se bližimo cifri od dva miliona preminulih, neko želi da se obračunava sa vakcinama i da sprečava imunizaciju.

Petković je istakao da smo navikli da tokom svake predizborne kampanje u Prištini glavna meta napada bude Srbija, ali je upozorio da ničije političke ambicije ne smeju da budu iznad zdravlja i života ljudi.

Koronsvirus ne poznaje etničko poreklo, što dobro razume Srbija koja prema preporuci predsednika Aleksandra Vučića nastoji da obezbedi dovoljne količine vakcina i za druge zajednice i sredine na Kosovu i Metohiji, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Podsetivši da je Srbija u jeku pandemije poklonila 1.000 PSR testova Institutu za javno zdravlje u u Prištini, Petković je naglasio da je naša obaveza da obezbedimo dovoljne količine vakcina za sve građane, bez izuzetka.

U borbi za očuvanje zdravlja građana politici nema mesta, jer se svi borimo protiv istog, nevidljivog neprijatelja, a za Srbiju put humanosti i solidarnosti nema alternativu, poručio je Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar