fajzer vakcina
Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Bekim Hadžiu oštro je reagovao u vezi sa vakcinacijom srpskih stanovnika na severu Kosova i na Fejsbuku optužio Hotijevu vladu da je ugrozila suverenitet Kosova i da se predala kao Kurtijeva vlada, koja je od Srbije dobila 1.000 testova, prenosi RTK Lajv.

„Vakcinacija na severu i prihvatanje 1.000 donatorskih testova iz Srbije argumenti su za neuspeh Hotija i Kurtija na severu“, napisao je Hadžiu.

Aljbin Kurti je dobio 1.000 donatorskih testova iz Srbije, dozvolivši lekarima iz Srbije da rade na Kosovu tokom pandemije i poštovao je Vučićev policijski čas na severu.

Avdulah Hoti dozvolio je vakcinaciju na severu koju je organizovala Srbija, uz stražarenje srpske policije na severu. Za manje od godinu dana, Hotijeva i Kurtijeva vlada bile su potčinjene Vučićevoj Srbiji na severu.

DPK je jedina stranka koja je proširila suverenitet Kosova na sever i tamo investirala“ napisao je Hadžiu, navodi Kosovo onlajn.

Na severu Kosova danas je počela vakcinacija protiv koronavirusa Fajzerovom vakcinom. Kako saznaje Kosovo Onlajn, kasnije danas sa vakcinacijm će se otpočeti i u Severnoj Mitrovici, a tokom sutrašnjeg dana u Zubinom Potoku i Zvečanu.

„Vakcinacija je počela u Leposaviću, i stiže danas u Kosovsku Mitrovicu. To je za starije od 75 godina, prvo njih da zaštitimo, pa onda sve druge“, rekao je Aleksandar Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar