Petković: Po kojem sporazumu je EK priznala tzv. Kosovo?

Politika 13. jan. 202108:04
Podeli:
Petar Petković, Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Nedopustivo je da se bilo koje telo EU opredeljuje o statusu naše južne pokrajine Kosova i Metohije", izjavio je juče direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković komentarišući objavu servisa Evropske komisije na Tviteru da se aktuelni predsednik Republike Kosova sastao sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

“Po kojem sporazumu i kada je to EU priznala tzv. Kosovo?! Da li to znači da je dijalog suvišan? Nedopustivo je da se bilo koje telo EU, pogotovo Evropska komisija opredeljuje o statusu naše južne pokrajine“, napisao je Petković na Tviteru.

On je napisao i da nikada u EU zakon sile ne sme biti jači od zakona prava.

Pročitajte još:

On je zahvalio Varheljiju na poštovanju statusne neutralnosti za prostor Kosova i Metohije i dodao da Srbija ceni svaki doprinos dijalogu i kompromisu.

Petković je to napisao kao komentar na objavu Varheljija na Tviteru da je imao dobar sastanak u Briselu sa vršiocem dužnosti kosovskog predsednika Vljosom Osmani i da je važno da Priština nastavi da sprovodi reforme u vezi sa EU, koje uključuju borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i da sarađuje sa regionom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar