Petković: Kosovo je Jeremiću plen, a za nas najveća vrednost

Politika 10. jan. 202118:07
Podeli:
Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Nije prvi put da Vuk Jeremić preko muke srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pokušava da se domogne vlasti, ali sada pokušava i da svoje greške pripiše državi Srbiji i predsedniku Vučicu, optužujući ih da su pogrešno vodili pregovore o KiM, izjavio je danas član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petar Petković.

On je, povodom jutrošnjeg gostovanja predsednika Narodne stranke na TV N1, rekao da se Jeremić nada da je srpski narod zaboravio kako su on i njegov najbliži saradnik Borko Stefanović ispregovarali sedam katastrofalnih sporazuma u Briselu i da je zahvaljujući njima, na Jarinju postavljena granica između Srba i Srba.

„Nije narod zaboravio ni da je Jeremić vezao Srbiji ruke pred Međunarodnim sudom pravde, kao što mu to nisu zaboravili ni prištinski lideri, koji mu se svake godine od srca zahvaljuju na učinjenoj usluzi“, navodi Petković.

Dodaje da ga ne iznenađuje ni kada Jeremić, kako je rekao, podilazi Alljbinu Kurtiju, u jalovoj nadi da će mu pomoći da sruši vlast u Beogradu.

Zato je Jeremiću, navodi Petković, trn u oku i Srpska lista „kao jedini iskreni čuvar i stožer srpskog jedinstva na Kosmetu, pa mu se tu pričinjavaju ljudi “s one strane zakona““.

Petković ističe da je za Jeremića naša južna pokrajina možda samo još jedan plen, ali, kako kaže, za nas je ono najveća vrednost i zato mu nećemo dozvoliti da sve ponovo prokocka.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar