Petar Đurić Foto: Nova S

Predsednik pokreta "Ćale ovo je za tebe" Petar Đurić podneo je krivičnu prijavu protiv lista "Alo", zbog kako kaže, "morbidnih optužbi" koje su izneli na njegov račun.

Saopštenje Đurića prenosimo u celosti.

Poštovani predstavnici medija, ovim putem obaveštavam javnost da sam juče 01.09.2021. godine, preko mog zastupnika advokata Ivana Ninića podeo tužbu Višem sudu u Beogradu protiv dnevnog lista „Alo“ (Alo media system d.o.o.) i glavnog urednika tog lista Vasilija Popovića.

Tužbu sam podneo zbog lažnih informacija iznesenih 02.08.2021. godine u „Alo“ novinama zbog čega mi je povređena čast i ugled.

Naime, u poslednjih mesec dana sam se našao ponovo na udaru medija bliskih režimu gde su oni iznošenjem od poluistina do najtežih laži, uvreda i kleveta pokušali da me diskredituju.

Svestan da je moj građanski aktivizan smetnja režimu sve uvrede i laži na moj račun bih nekako istrpeo i verovatno ignorisao, međutim kada se laži i uvrede usmere i na moju porodicu tada je tužba jedini izbor.

Ponavljanje morbidnih optužbi da sam snimao golog oca i delio snimke po školi po svedočenju neimenovanog izvora služe samo tome da bi otvarali bolne rane i ružili sećanje na pokojnog ćaleta.

Zbog svega navedenog odlučio sam da u narednim danima tužim sve medije koji su u poslednjih mesec dana iznosili laži na moj račun.
Takođe, svi napadi koji dolaze od strane režimske mašinerije samo su mi dodatni motiv da nastavim još jače borbu za slobodno društvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare