Petar Đurić, Ćale ovo je za tebe Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Petar Đurić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon što je pokret "Ćale ovo je za tebe" poslao saopštenje u kom postavlja pitanje na šta Telekom troši pare građana, predsednik ovog udruženja Petar Đurić dobio je preko Tvitera pretnje smrću, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

„Samo jedno saopštenje Pokreta ‘Ćale ovo je za tebe’ u kome postavljamo opravdano pitanje o načinu na koji Telekom Srbija troši novac bilo je dovoljno da se na tviter nalogu N1 televizije uključe bot timovi vladajuće stranke sa napadima i uvredama na račun pokreta i predsednika pokreta. To ne bi bilo posebno sporno da se među komentarima nije našao i neko ko stoji iza tviter naloga ‘doktork’ koji je Đuriću uputio direktnu pretnju smrću sa sadržinom ‘otići ćeš ti skoro kod ćaleta’“, navodi se u saopštenju pokreta.

Povezane vesti:

Pokret „Ćale ovo je za tebe“ navodi da, imajući u vidu prirodu režima, a posebno poslednje događaje u kojima režim svoje prljave dilove sa kriminalnim strukturama teži da pripiše nezavisnim novinarima, opoziciji i slobodnim građanima, ovakve pretnje ne iznenađuju.

„Međutim, smatramo da je naša dužnost da javnosti ukažemo na pretnje jer ne smemo da dođemo u situaciju da ovako nešto prihvatimo kao deo uobičajnog narativa. Takođe, ovim putem pozivamo nadležne institucije da utvrde ko se krije iza pomenutog Tviter naloga, da se preduzmu svi neophodni koraci u cilju precesuiranja“, poručuju iz „Ćale ovo je za tebe“.

Predsednik pokreta Petar Đurić je uz to poručio da ga pretnje nisu uplašile.

„Ovo je za mene, kao i za Pokret samo još veći motiv u borbi za normalnu i uređenu državu“, naveo je Đurić.

BONUS VIDEO.: Petar Đurić na protestu stanara Bloka 37

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar