Petar Đurić demantovao da mu je određen pritvor

Hronika 02. avg. 202121:54 > 22:02
Podeli:
Petar Đurić, Ćale ovo je za tebe Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Petar Đurić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Osnivač poktera "Ćale, ovo je za tebe" Petar Đurić demantovao je optužbe koje su se na njegov račun objavili pojedini mediji, ističući da "neće ćutati na političku instrumentalizaciju, pritiske, političku pozadinu i laži u ovom slučaju".

Povodom medijskih natpisa o krivičnoj prijavi koja je podneta protiv njega, Đurić je u saopštenju naveo da je o samoj prijavi saznao iz medija koje je, pre njega „neko od nadležnih organa obavestio“.

Dodaje da je laž da je hapšen, kako su to objavili medij, i da je čim je obavešten o prijavi u najkraćem roku otišao u policijsku stanicu gde mu je određeno zadržavanje od 48 sati, tačnije do izlaska pred postupajućeg sudiju.

„U momentu dok čekam da uđem u sudnicu određeni mediji gotovo u istoj minuti, po automatizmu, objavljuju informaciju da mi je određen pritvor od 30 dana“, rekao je on, dodajući da to nije tačno i da je „sud ocenio da nema osnova za određivanje pritvora“.

Napominjujući da ne može da govori o optužbama na njegov račun jer je postupak u toku, on  je demantovao i da je uznemiravao bivšu devojku ( (kako su to mediji preneli).

Kaže da je “ u pitanju majka njegovog sina o kojoj bez obzira na nepremostive razlike i gruba neslaganja nikada ništa loše javno ne bi rekao“ i da nije napao nikakvog druga već lice za koje, kako navodi, ceo grad zna da je povezano sa kriminogenom sredinom, a koje se našlo u blizini njegovog sina.

Đurić u saopštenju dodaje da „osnovano sumnja da je lice iz kriminogene sredine dobilo određeni nalog i instrukcije da priđe njegovoj bivšoj partnerki“, a posebno sinu kako bi izazvao njegovu reakciju  koja bi, kako tvrdi, bila iskorišćena u propagandi protiv njega.

Zbog zabrinutosti za bezbednost sina obratio se Centru za socijalni rad gde je podneo prijavu a dan kasnije, kako tvrdi, kao odgovor na to dobio je krivičnu prijavu.

Đurić je istakao da „kao građanin Srbije i kao predsednik jednog političkog Pokreta osuđuje svaki oblik nasilja nad ženama, te da će se Pokret na čijem je čelu boriti za ravnopravan položaj žena u srpskom društvu“.

Takođe neću ćutati na političku instrumentalizaciju, pritiske, političku pozadinu i laži u ovom slučaju, poručio je Đurić u saopštenju i dodao da Pokret „Ćale ovo je za tebe“ u narednim danima nastavlja još snažniju borbu za slobodnu državu.

BONUS VIDEO: Petar Đurić na protestu stanara Bloka 37

Komentari

Vaš komentar