Petar Peca Popović
Petar Peca Popović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Mi smo u projektu zablesivanja svih ljudi, ali mora da postoje granice dokle to ima smisla", rekao je rok kritičar Petar Peca Popović u Novom danu. On šaljivo kaže da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov mogao da dođe da je hteo - podmornicom kroz Dunav. Ovako, mi smo profitirali jer smo izbegli novu satanizaciju, a Lavrov je dobio saznanje da je ceo svet protiv njega.

„Mislim da je Lavrov mogao da dođe da je hteo… Predsednik se bavio logistikom. Rešenje je vrlo jednostavno, ako se Rusi hvale da podmornicama mogu doći do Osla i Stokholma zašto nisu došli malom finom podmornicom do Kladova. Predsednik sačeka gosta, on je prošao Dunav i vratio se“, ponudio je Peca Popović šaljivo moguće rešenje za dolazak Lavrova.

Upitan zašto onda nije tako uradio, odgovara da su od odluke da se poseta otkaže profitirale i Rusija i Srbija. Srbija u tome što je izbegla novu satanizaciju. A Lavrov je, s druge strane, dobio saznanje da je ceo svet protiv njega i da „ne mogu ni u jednu slobodnu zemlju kao što je Srbija da dođu“, rekao je Popović.

Ipak, Srbija je nešto i izgubila, a gost Novog dana taj gubitak vidi u činjenici da je predsednik Srbije zemlje koje su odbile prelet aviona Lavrova nazvao – čopor.

„Čovek koji mora da vodi računa o svojim rečima upotrebio je ružan izraz o zemljama koje su se usprotivile dolasku – čopor. Naš predsednik ima iskustvo, on je gotovo 30 godina na političkoj sceni, on bi morao da vodi računa. Šta će kazati tom velikom svetu? On u moje ime, u vaše ime vređa neke zemlje do kojih možda mi držimo“, ukazuje Popović.

Opširnije pročitajte na N1.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare