Odbornik liste "Srbija protiv nasilja" Miloš Pavlović rekao je za portal Nova.rs da nije očekivao pomeranje sednice za nedelju, ali da očekuje da će tada biti konačno saopšteno da li će Beograđani ponovo na birališta.

„Iskreno nisam očekivao da će biti pomerena za nedelju, mi smo verovali da će danas saopštiti da idemo na nove izbore, međutim nisu imali hrabrosti da se pojave ovde da konačno kažu građanima idemo li na izbore ili imaju većinu. Izvrgavaju ruglu ovu instituciju, izvrgavaju ruglu sve i one građane koji su glasali za njih“ kazao je Miloš Pavlović.

On dodaje da očekuje da će u nedelju konačno biti saopšten datum ponovljenih izbora u Beogradu i dodaje da je opozicija već otpočela pripeme za predstojeći izborni proces.

PROČITAJTE JOŠ:

„Isto kao što je vladajući režim otpočeo sa odgovarajućom vrstom priprema i radom na terenu, tako i mi, zbog toga ne vidimo razlog zbog čega ovo izvrgavanje ruglu i nas odbornika i ove institucije, neka nam kažu jednom za svagda idemo li na izbore“ poručuje Pavlović.

Govoreći o zahtevima za poboljšanje izbornih uslova i budućeg delovanja opozicije ukoliko do promene ne dođe, Pavlović kaže da su oni sve gori ali da opozicija ostvaruje uprkos takvim uslovima sve bolji rezultat.

Opozicija drži transparente Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„To nam daje podstrek da se borimo za izborne uslove, a isto tako da im ne prepustimo Beograd ukoliko ne bude vremena za stvaranje uslova za fer i poštenije izbore“ rekao je on.

Na pitanje da li su onda dalji od odluke da bojkotuju izbore ukoliko ne dođe do promene izbornih uslova Pavlović kaže da ne može ništa da prejudicira.

„Ta odluka će tek biti doneta na predsedništvu koalicije, ali mislim da je opcija aktivne borbe u svakom sluačaju bolja“ zaključuje Pavlović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar