klinicki centar vojvodine
Ištvan Pastor Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je danas da će umesto daljih izjava i saopštenja, uskoro doći do razgovora predstavnika pozorišta i dogovora vezanih za njihovu budućnost.

„Na to se čeka već godinama, što je i dovelo do ovog nesrećnog slučaja“, napisao je Pastor na svom nalogu na Fejsbuku.

Pastor je krajem jula, povodom zahteva MNS-a da Salašarsko pozorište obustavi svoju turneju zbog navodno sporne predstave „Kazimir i Karolina“, u otvorenom pismu podržao predsednika tog Saveta Jenea Hajnala i naveo da „nije oštećena kreativna sloboda, nego je publika Salašarskog pozorišta godinama izložena zlostavljanju“.

On je predstave Salašarskog pozorišta nazvao „katastrofalno ogavnim“.

Pastor je rekao da je sve što je hteo da kaže o Salašarskom pozorištu – rekao pre deset dana u svom otvorenom pismu predsedniku Mađarskog nacionalnog saveta (MNS) Jeneu Hajnalu.

„U ovom procesu, ja želim da budem inicijator i moderator. Ni manje ni više! S druge strane, ne vidim smisla čekati da to učini neko drugi, jer da je neko imao takvu nameru, mogao je to već učiniti. Zbog toga ću nakon godišnjih odmora uputiti ovakvu inicijativu“, naveo je Pastor.

Prema njegovim rečima, on želi da se uzdrži od bilo kakvih optužbi, poruka i objašnjenja putem medija, jer smatra da je to „nedostojno“ za sve njih.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić odveo Viktora Orbana na „lepo mesto“ na Dunavu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar