Vesna Rakić Vodinelić, Dragan Marković Palma, Sanda Rašković Ivić
Vesna Rakić Vodinelić, Dragan Marković Palma, Sanda Rašković Ivić. Foto: Ivan Dinić/Nova.rs, Goran Srdanov

Svakodnevna gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, javna upozorenja vlasti da zna detalje o izvesnim nesrećama, organizovanje blizu 400 žena iz Jagodine da pokrenu tužbu protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, pa i iznenadno "obrtanje ćurka" osnivača Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića u direktnom prenosu, očigledan su znak da lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma utiče na potencijalne svedoke, koji bi mogli otkriti detalje o njegovom dugogodišnjem podvođenju maloletnica. Da bi se to sprečilo, ocenjuju sagovornice portala Nova.rs, javni tužilac je već Markoviću morao odrediti pritvor ili nanogicu, bez obzira na to što protiv njega još nije pokrenuta krivična prijava.

 

Marković je javno optužen za višegodišnje podvođenje, mahom maloletnih devojka.

Ove optužbe u javnost je plasirala potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Šema je uvek ista. Proslava nečega, uz estradne zvezde poput Cece, Lukasa, Đanija, jer su oni mamac za studente i mlađe ljude. Nakon toga, oko ponoći, na scenu stupaju animir dame. One putuju sa tom delegacijom, neke su iz Jagodine, a među njima neke rade i u javnim preduzećima…”, deo je izjave svedoka koji je rekao da je reč o školskom primeru elitne prostitucije, a koju je pročitala Tepić.

Marković je rešio da na ove optužbe odgovori iz svog raspoloživog oružja.

Dragan Markovic Palma
Dragan Marković Palma Foto:Screenshot/Pink

Danima je glavni gost mnogih televizijskih emisija u kojima govori da su optužbe lažne. Najavio je tužbu protiv Tepić, koju će pokrenuti žene iz Jagodine, što se kao po nalogu i dogodilo. O ovome je govorio i u Skupštini, a u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom javno je zapretio vlasti razotkrivanjem jedne nesreće, iako nije precizirao koje.

Vrhunac ove ofanzive svakako je trenutak kada u emisiji Hit tvit osnivač Univerziteta Megatrend Mića Jovanović menja ploču i prijavljuje se za glavnog svedoka njegove odbrane. Nakon što je danima za portal Nova.rs iznosio vrlo teške optužbe na račun Markovića i podvođenja maloletnica, čemu je kako je rekao i sam prisustvovao.

U prvi mah neobjašnjivo. Mada možda i nije…

Očigledni uticaj na svedoke

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić smatra da je sve ovo posledica očiglednog uticaja na potencijalne svedoke.

„Marković diže galamu i nastoji da tužbama protiv žena, koje su iznele neke neprijatne detalje iz njegovog života, celu stvar otegne. Ja i dalje mislim da Aleksandru Vučiću ne treba ova pedofilska afera i da će sprečiti da mu se to prišije ako ima pameti u glavi“, rekla je za Nova.rs.

Sanda Rašković Ivić Foto:FoNet/Marija Djoković

Posebno se osvrnula na epizodu sa Markovićem i Mićom Jovanovićem u glavnim ulogama. 

„Nije Dragan Marković Palma bilo ko. To je čovek koji je šef jedne od vladajućih stranaka i važan je stub ovog režima. Mića Jovanović je čovek koji ima toliko putera na glavi i toliko puta je već menjao strane, tako da nije nikakvo čudo da je promenio mišljenje. Štaviše, mislim da je ovo bio njegov probni balon, jer je posle Palma izašao i rekao da zna neke stvari o ljudima na vlasti. Verovatno je posle toga Mići rečeno da treba da promeni mišljenje“, istakla je ona i dodala da je verovatno postojao Palmin uticaj u celoj priči:

„Naravno da on utiče na svedoke. Ako je mene zvao 16 puta dok ga nisam blokirala, zamislite šta tek radi potencijalnim svedocima koji bi eventualno istupili i mogli nešto da kažu“, navela je Rašković Ivić.

Vodinelić: To je za pritvor 

Dugogodišnja profesorka na Pravnom fakultetu, a zatim na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu Vesna Rakić Vodinelić smatra da je Marković do sada morao biti u pritvoru.

Foto: N1

„Meni sve ovo izgleda kao uticaj na potencijalne svedoke, mi u ovom trenutku ne znamo da li ima i uticaja na žrtve, ali ovo je i pokušaj uticaja na javno mnjenje. On je taj profil političara koji je uveren da se ne sudi na sudu, već preko tabloida. Takođe, može se videti i čuti da je veoma nasrtljiv prema određenim ljudima, a mogu da zamislim samo koliko je nasrtljiv mimo ovoga što možemo da vidimo. Da bi se izbegao ovakav uticaj na svedoke, a potencijalno i na žrtve, Dragan Marković Palma morao je već biti u kućnom pritvoru sa nanogicom ili u pritvoru“, kaže Vodinelić za Nova.rs.

S obzirom na to da protiv Markovića nije pokrenuta krivična prijava, Vodinelić kaže da to nije nikakva prepreka za reakciju javnog tužioca.

„Javni tužilac je dužan da pokrene postupak, ako postoji osnovana sumnja na izvršeno krivično delo. U ovom slučaju, s obzirom da postoji veliki uticaj na javnost, mislim da je trebalo da uzme stvar u svoje ruke. Javno tužilaštvo je u ovom slučaju moralo da reaguje, bez obzira na to što nema krivične prijave. Ako postoji opasnost uticaja na svedoke i žrtve, što je u ovom slučaju očigledno, Markoviću je trebalo da bude izrečen kućni pritvor sa nanogicom ili pritvor. I nije to nikakvo čudo, jer su ljudi za mnogo manje stvari bili u pritvoru mesecima“, navodi Vodinelić i dodaje:

„Treba svi da zapamtimo ime Mladena Nikolića koji je umro u pritvoru zbog SMS poruke koju je poslao komšijima, a bila je kritika Vučića. Setimo se i žene koja je šest meseci bila u pritvoru zbog pretnji Vučiću preko Tvitera. Za Palmu očigledno važe drugačija pravila“, zaključuje Vodinelić.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar