Dragan Marković Palma Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Prvi čovek Jagodine i poslanik u Skupštini Srbije, Dragan Marković Palma, obratio se danas predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji, ali je umesto pregovorima Beograda i Prištine, veću pažnju posvetio targetiranju opozicije. On je naveo da su najviše zla Srbiji učinili predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, označivši ih kao “političke teroriste”.

Predsednik Skupštine opštine Jagodina i čovek koji optužen za podvođenje maloletnica i devojaka, Dragan Marković Palma iskoristio je prisustvo predsednika države na sednici posvećenoj situaciji na Kosovu da još jednom targetira predstavnike opozicije, iako je tema skupštinskog zasedanja srpsko-albanski odnosi, odnosno pregovori Beograda i Prištine.

Pročitajte još...

Palma, koji od kad su se pojavile optužbe da je podvodio maloletnice i devojke na žurakama u Jagodini, koristi svaku priliku u Skupštini Srbije da označi kao najveće neprijatelje zemlje predstavnike opozicije. Bilo kakav da je povod, skupštinski govori lidera Jedinstvene Srbije svode se isključivo na targetiranje opozicionih stranaka, međutim, ovog puta je otišao korak dalje, pa je tako u direktnom prenosu na RTS-u javno označio Đilasa i Jeremića kao „izdajnike srpskog roda“, „političke teroriste“ i ljude koji „čine zlo Srbiji“.

“Mi imamo još jedan terorizam, pored ovog na Kosovu, to je politički terorizam od strane nekih političkih partija u Srbiji. U pitanju su dva čoveka koji su najpoznatiji u svetu po zlu koje su naneli Srbiji – Dragan Đilas i Vuk Jeremić. Oni podržavaju one koji su doneli odluku da je bio genocid u Srebrenici i stalno rade nešto protiv Srbije. Ne može sloboda laži da postoji na štetu građana Srbije. To je ono što oni stalno plasiraju i zbog toga mi kasnimo i da uđemo u Evropsku uniju i zbog toga nam Evropski parlament daje negativne ocene. Zato što oni lažu o Srbiji da ne postoji demokratija i da nema slobode. Oni nam ogromnu štetu nanose. Zbog izdajnika srpskog roda nam se ne otvaraju i ne zatvaraju poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom”, rekao je Dragan Marković Palma.

Predsedavajući Skupštine u tom trenutku bio je Vladimir Orlić, stoga i nije iznenađenje što Marković nijednog momenta nije dobio upozorenje da kao narodni poslanik ne može javno da označava druge ljude kao „izdajnike srpskog roda“, odnosno da predstavnike opozicije, koji inače nisu poslanici u parlamentu, optužuje za politički terorizam.

Bonus video: Višeminutne ovacije Vučiću u Skupštini

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar