Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da od 27. maja neće više biti predsednik Srpske napredne stranke. Iako je teško u tako nešto poverovati, Vučić je rekao da ne zna ko će ga naslediti, a prema saznanjima Nova.rs najbliži ovoj poziciji trenutno su ministar odbrane Miloš Vučević i ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

Povlačenje sa čela SNS Vučić najavljuje od 2017. godine, a prema evidenciji politikologa Cvijetina Milivojevića do sad je to obećao čak 23 puta.

Poslednji put u gostovanju na TV Prva u četvrtak uveče.

Vučić na protestu radnika EPS-a
Foto: Prva/printscreen

„Formiram Narodni pokret za Srbiju oko Vidovdana, ali ostajem član SNS-a, mada se nadam da ćemo izabrati novo rukovodstvo. Taj pokret biće širi od SNS-a i voleo bih da ubacim i one ljude koji nisu u SNS-u. Još ne znam ko će me zameniti na čelu stranke, ali znam da će pojedini koji su izgubili funkcije napustiti SNS“, rekao je Vučić.

Kako saznaje Nova.rs najbliži tome da preuzmu vođenje Srpskom naprednom strankom u ovom trenutku su aktuelni ministar odbrane Miloš Vučević i ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić.

Pročitajte još...

Godinama je Miloš Vučević čekao na to da uđe u Vladu, a kad se to desilo vrlo brzo je postao jedan od najozbiljnijih kandidata za premijera.

Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/

Nakon izbora prošle godine predsednik Srbije je u više navrata rekao da se dvoumi upravo između Miloša Vučevića i Ane Brnabić. Izbor je na kraju pao na Brnabić, ali je Vlada oročena na godinu i po dana, a kako je sama premijerka rekla, tada će u njenu fotelju sesti upravo ministar odbrane.

I sam Vučević je svojevremeno rekao da je za SNS uradio puno više od mnogih ministara.

„Smem to da kažem, neskromno. Više sam uradio za stranku od mnogih ministra koji su bili u vladama. Nisam imao problem da podržim svaki predlog predsednika republike. Nikad se nisam osetio uvređenim, nego sam bio ponosan i srećan što sam deo tima Aleksndra Vučića i SNS“, poručio je tada Vučević.

Što se Marka Đurića tiče, on je uz Brnabić i Vučevića svakako jedan od svega nekoliko ljudi u SNS koji uživaju Vučićevo poverenje.

Foto: Printscreen/Twitter/Sajam Ludaka

U više navrata bio je predmet podsmeha javnosti, pre svega zbog aplaudiranja Vučiću, proglašavanja pobeda od 5:0 nad Prištinom u vreme dok je bio direktor Kancelarije za KiM…

Međutim, u njegovu odbranu je stao upravo predsednik Srbije, koji je rekao da je Marko Đurić resurs ove države.

“Borimo se za Kosovo, radimo sve što možemo, a ovo sve geniji koji kritikuju Marka Đurića, najboljeg studenta. Čovek koji je imao dvojku iz ruskog, kritikuje Marka Đurića, koji je resurs ove zemlje, u pravom smislu te reči, jedan od najobrazovanijih ljudi“, rekao je Vučić na sednici o Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: Vučić vređao radnike EPS-a koji su bili na protestu u Lazarevcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare