Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

U Skupštini se održava sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a kako navode u Otvorenom parlamentu, određeno je i pitanje o kojem će se građani izjašnjavati.

Otvoreni parlament prenosi detalje sa sednice Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo na kome se raspravlja o promeni Ustava.

Ta organizacija navela je da je odlučeno da pitanje o kojem se građani izjašnjavaju na referendumu glasi: „Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?“.

Kako je najavio predsednik Skupštine Ivica Dačić, referendum o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe biće održan 16. januara. Ove nedelje bi tekst ustavnih promena trebalo da se nađu na dnevnom redu Skupštine.

#related-news_0

Kako je Nova.rs pisala, neke od najbitnijih promena biće ukidanje zamenika javnih tužioca, te će tako postojati samo javni tužioci, dok će njihovi šefovi rukovoditi tužilaštvima, ali i imati znatno manja ovlašćenja.

Ubuduće bi javno tužilaštvo trebalo da bude kolektivni organ u kome su svi posednici javnotužilačke funkcije. To znači da će ubuduće u tužilaštvu biti svi javni tužioci, a ne kao do sada zamenici javnih tužilaca, to jest svojih rukovodilaca.

Opširnije o ustavnim promenama pročitajte na ovom linku.

BONUS VIDEO Čiju sliku držite na zidu? Ili sve o dodvoravanju predsedniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar