Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, tokom boravka u Marinkovoj Bari, obećao je jednom od domaćina 2.000 evra koje će mu doneti izvesni Neđa. Portal Nova.rs u međuvremenu je uspeo da otkrije ko je Vesićev prijatelj koji u njegovo ime daje novac unaokolo.

Pročitajte još...

Kako saznajemo, osoba na koju se Vesić pozvao je deo gradske vlasti i šef beogradske Kancelarije za mlade Nedeljko Radosavljević. Vesićev Neđa bio je prisutan tokom nedavnog obilaska Marinkove Bare, što se može videti i na snimku na kom zamenik gradonačelnika daje obećanje svom domaćinu da će dobiti 2.000 evra.

Radosavljević je desetak dana ranije takođe bio u Marinkovoj Bari, u društvu s Vesićem, kad je zamenik gradonačelnika Beograda dovezao svoju “Pokretnu kancelariju” u ovaj deo grada.

Uz rad u gradskoj upravi, Radosavljević je, kako saznajemo, suvlasnik jednog restorana na Zvezdari.

Podsetimo, na Tviteru je objavljen isečak video snimka na kom se čuje kako Vesić obećava finansijsku pomoć, što su mnogi protumačili kao korupciju uživo.

Foto: Twitter/Горан Весић

„Vesić nije znao da su uključene kamere, pa se čuje kako kaže čoveku koji mu je napravio “spontani” doček da će izvesni Neđa da mu sutra donese 2.000 eura. I tako ovaj sistem funkcioniše svaki dan“, napisano je na Tviter nalogu.

Na snimku se čuje razgovor domaćina koji je ugostio Vesića, kao i zamenik gradonačelnika koji mu obećava.

„Ako bi mogao da mi izađeš u susret, bio bih ti zahvalan kao Bogu veruj mi“, priča domaćin.

Vesić odgovara: „Poslaće ti Neđa sutra 2000 evra“.

BONUS VIDEO: Korupcija uživo i Vesić u glavnoj ulozi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram