Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; N1; Pink TV; Dragan Mujan/Nova.rs; Ivan Dinić/Nova S

U Skupštini Srbije izabrani su članovi i zamenici članova parlamentarnih odbora, ali dobar deo tih tela još nije dobio predsednike. Ipak, neka imena su već poznata.

Na čelu Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu je Vladimir Đukanović, koji je i u prethodnom skupštinskom sazivu takođe vodio taj odbor. Dok ne stupe na snagu ustavne promene, Đukanović će po tom osnovu biti član i Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca. Sa druge strane, Đukanović zastupa prvooptuženog u slučaju „Jovanjica“ Predraga Koluviju, kao i Dijanu Hrkalović, bivšu državnu sekretarku, a deo pravnika smatra da se nalazi u sukobu interesa.

Za predsednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izabran je još jedan naprednjak Milenko Jovanov, dok je na čelo Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo postavljena Jelena Žarić Kovačević. Prema informacijama Nova.rs, Odbor za evrointegracije predvodiće Elvira Kovač iz SVM, dok će na čelu Odbora za KiM verovatno ostati Milovan Drecun, poslanik SNS.

Sa druge strane, opozicija će predvoditi pet odbora.

Kako saznaje Nova.rs, za predsednika Odbora za spoljne poslove biće izabran Borko Stefanović, poslanik SSP, dok će Odbor za životnu sredinu predvoditi Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik stranke Zajedno.

Na čelu Odbora za kulturu i informisanje biće Siniša Kovačević, potpredsednik NS, a prema informacijama našeg portala predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove biće Miloš Jovanović, poslanik Novog DSS. Odbor za dijsporu predvodiće Milica Đurđević, poslanica Zavetnika.

BONUS VIDEO Vladeta Janković sa mesta predsedavajućeg Skupštine uživo na RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar