Miroslav Aleksić, poslanik Narodne stranke, odgovorio je juče na sednici Skupštine Srbije naprednjaku Milenku Jovanovu, čitajući njegov citat da nema slobode dok je Aleksandar Vučić na vlasti. Jovanov je rekao da je u to vreme bio član DSS, kao i da je iz te stranke otišao jer se zalagao za saradnju sa Vučićem i SNS.

“Pročitaću jedan citat: ‘Suština je u tome i mora se jasno objašnjavati ljudima da se u Srbiji neće bolje živeti sve dok ponovo ne budemo suvereni i slobodni, ali suvereniteta i slobode nema dok je Aleksandar Vučić na vlasti’. Šta mislite ko je to izjavio? Bravo gospodine Jovanov, vi. Ne znam kad ste govorili istinu tada ili danas”, rekao je Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ:

On je na sednici parlamenta pokazao dokument koji je bio osnov za tužbu Andreja Vučića protiv njega.

“Ovo je Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo kao dokument. Da pročitam zbog građana Srbije: ‘Nisu utvrđeni bi kontakti u imeniku Predraga Koluvije koji su označeni imenom Aleksandra Vučića i Andreja Vučića. Pritom u optužnici piše da je mobilni telefon blekberi zaključan nepoznatom šiform i ne može da se dovede u mod za učitavanje sadržaja’”, naveo e Aleksić.

On je rekao da nikada nije krivično gonjen, niti osuđivan.

“Za razliku od vašeg predsednika opštine Aleksandra Jovičiće koji je kupio avion dok je bio predsednik opštine i koga ste i vi sami uhapsili”, naveo je Aleksić.

On je rekao da Aljbin Kurti koalicioni partner naprednjaka.

“Dok Srbi strepe dole kako će dočekati noć, vaš Goran Rakić sedi sa Kurtijem u vladi i podržava ga, a vaš predsedsednik partije je sedeo sa Milom Đukanovićem, po njegovom svedočenju, sa Muhamedom Dahlanom i dogovorao se o biznisima Beograda na vodi i ostalim poslovima”, naveo je Aleksić.

Milenko Jovanov je na to odgovorio na nikada nije krio da je bio ne samo član, već i potpredsednik i predsednik pokrajinskog odbora DSS.

“Mi smo se na neki način razišli i politički i tako dalje… Imate tekstove na tu temu, koje je pisao Dragan Maršićanin i Marko Jakšić, a koji kažu da sam je zalagaoa za saradnju sa Aleksandrom Vučićem i SNS i to je tačno. To je bio razlog mog sukoba sa Sandom Rašković Ivić. Na jednoj nepriličnoj sednici glavnog odbora od mene je tražemo da odem i ja sam otišao. Sa druge strane, ponosan sam na činjenicu da nisam celog života mislio isto. Mislim da je to kvalitet, a ne mana i verovatno ću još često, ne znam koliko mi je bog odredio da živim, promeniti misljenje”, rekao je Jovanov na sednici.

BONUS VIDEO Zelenović o aferi Jovanjica u parlamentu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare