Foto: Google maps

Srpska napredna stranka u svom vlasništvu ima višemilionski vrednu imovinu. Kako je otkrio CINS one se nalaze na četiri lokacije i vrede oko 224 miliona dinara. Na tom spisku je i salaš na Paliću gde se, između ostalog, obučava i edukuje SNS omladina.

Priroda, blizina Palićkog jezera, luksuzni smeštaj u nekoliko objekata i bazen. Tako izgleda imanje gde po svoj prilici omladina SNS prolazi treninge.

Prema pisanju CINS-a do tih objekata se dolazi putem koji preseca državne njive a u neposrednoj blizini je znak na kome piše da je zabranjen prolaz i da je reč o privatnom posedu.

To imanje sa svim objektima u vlasništvu su Srpske napredne stranke (SNS).

Salaš kupili za 60.000 evra

Kako je CINS otkrio SNS je ovaj vojvođanski salaš platio nešto više od 7,1 milion dinara u julu 2019. godine. Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u pitanju su objekti površine skoro 700 kvadrata.

Aleksandar Vučić i polaznici akademije mladih lidera Fondacija za srpski narod i državu
Aleksandar Vučić i polaznici akademije mladih lidera Foto: Fondacija za srpski narod i državu

Nije do kraja poznato u koje sve svrhe se koristi salaš nadomak mađarske granice ali je sudeći prema slikama koje su objavljivanje, najmanje u dva navrata prošle godine, na salašu održavana edukacija za polaznike Akademije za mlade lidere SNS-a.

Predavač je bila novinarka TV Pink i bivša supruga predsednika Aleksandra Vučića, Ksenija Vučić.

Predavač bio i Žarko Korać

Kroz prostorije na Paliću, kako se kože videti na fotografijama, prošlo je niz državnih i stranačkih funkcionera – od ministra finansija Siniše Malog, preko v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića, do predsednika Srbije i naprednjaka Aleksandra Vučića.

Goran Vesić i polaznici akademije mladih lidera Foto: Fondacija za srpski narod i državu Foto: Fondacija za srpski narod i državu

Na SNS salašu jedno popodne proveo je i psiholog i nekadašnji poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Žarko Korać. On je za CINS rekao da je pozvan pre dve godine kada je Akademija „bila na početku“, kako bi polaznici „naučili da razgovaraju sa nekim ko drugačije razmišlja“.

Korać nije mogao da kaže šta se sve nalazi u ovim prostorijama, ali misli da tamo omladinci spavaju.

Deo objekta izgrađen bez dozvole

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije navodi i da je deo salaša od 146 metara kvadratnih, građen bez dozvole.

Taj deo je u vlasništvu Dejana Matića, bivšeg predsednika Opštine Zemun i aktuelnog v. d. direktora Uprave za zajedničke poslove.

Kako je pisala Nova.rs Akademija mladih lidera Srpske napredne stranke produkt je Fondacije za srpski narod i državu, koju je osnovala SNS na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Fondacija je počela sa radom 1. Oktobra 2019, a nedugo potom i Akademija mladih lidera.

Interesantno je da je predsednik Upravnog odbora Fondacije Dejan Mihajlov, koji je je u javnosti ostao upamćen kao šef štaba Demokratske stranke Srbije, koji je 17. maja 2004. godine na konferenciji za štampu novinarima rekao da zna ko je ubio premijera Srbije Zorana Đinđića. Optužio je rukovodstvo Demokratske stranke.

BONUS VIDEO: Buka i bes na RTS-u

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare