Foto: Nova.rs

Kako je danas saopšteno, svi građani koji dolaze na KiM sa srpskom ličnom kartom dobijaju ulazno - izlazni dokument. Taj papir su u obavezi da uz ličnu kartu pokažu na uvid prilikom izlaska sa Kosova.

Čitaoci našeg sajta dostavili su nam taj dokument koji su dobili na jednom administrativnom prelazu. Kako je rečeno, on će važiti tri meseca.

Foto: Privatna arhiva

Iz Kosovske policije je danas potvrđeno i da su građani sa srpskim registarskim tablicama u obavezi da, prilikom ulaza na Kosovo, državne simbole na srpskim registarskim tablicama prekriju takozvanim stikerima.

Podsećamo, u severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku juče su se oglasile sirene za uzbunu, a zatim ponovo oko 22 časa. U toku večeri pojavile su se informacije da ima i povređenih građana, ali je kosovska policija vrlo brzo to demantovala, da bi kasnije ipak priznali da je pucnjave bilo.

Građani na severu Kosova potom su blokirali puteve i administrativne prelaze.

Nakon višesatnih tenzija, Priština je, na zahtev SAD, odlučila da odloži primenu mere o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila, do 1. septembra, ali, kako je saopšteno, tek ukoliko budu uklonjene sve postavljene barikade.

BONUS VIDEO Gužva na graničnom prelazu Preševo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar