Miroslav Lajčak i Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Srpska napredna stranka održala je u subotu sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da će funkcioner te partije, Vladimir Orlić, preuzeti ulogu predsednika Skupštine Srbije. Pored pomenute odluke, ono što je obeležilo sastanak naprednjaka bio je telefonski razgovor predsednika SNS Aleksandra Vučića i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Kako saznaje Nova.rs, lider vladajuće partije pozvao je evropskog diplomatu na očigled prisutnih članova Predsedništva kako bi sa njim razgovarao o situaciji na Kosovu.

“Zapravo, to je bila rasprava, a ne dijalog. Vučić je pozvao Lajčaka i pred članovima Predsedništva je s njim raspravljao o situaciji na Kosovu”, navodi naš izvor blizak vladajućoj partiji.

Kako navodi naš sagovornik, Vučić je vidno neraspoložen došao u sedište stranke, tvrdeći da bi trebalo da razgovara sa Lajčakom.

U jednom trenutku je rekao prisutnima, kako navodi naš sagovornik, da je imao propušten poziv od Lajčaka i da bi trebalo da razgovara da njim.

“Niko nije očekivao da će to učiniti pred drugim članovima stranke i da će svi slušati njihovu diskusiju”, objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da se Vučić u jednom trenutku obratio i direktoru kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, koji je takođe član Predsedništva SNS, kako bi ga pitao za neku odluku koja se tiče dijaloga Beograda i Prištine, jer mu je navodno Lajčak rekao da je sve što se dešava na Kosovu deo dogovora dveju strana.

“Kad mu je Petković potvrdio da je Lajčak u pravu, Vučić je ljutito reagovao. Ono što do kraja niko ne zna jeste da li je stvarno Lajčak bio s druge strane ili je to samo bila predstava za članove Predseništva, imajući u vidu da Vučić često govori kako vodi računa da ne iznosi detalje ovakvih razgovora i odbija da ih javno komentariše”, ističe naš sagovornik.

Inače, Vučić će se u 11 sati obratiti javnosti upravo povodom situacije an Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: I TAKO GODINU ZA GODINOM – Koliko puta je Vučić najavio odlazak sa čela SNS 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare