Dr Vladimir Kostić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Svojim potpisom, Ne davimo Beograd i koaliciju „Moramo“, podržale su u protekla dva dana, brojne javne ličnosti, među kojima je predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, Vladimir Kostić, kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd.

Kako dodaje, potpis podrške Inicijativi, odnosno predizbornoj koaliciji „Moramo“, dao je i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić, glumica Katarina Žutić, arhitektica Iva Čukić, profesorka Eletrotehničkog fakulteta u penziji Srbijanka Turajlić, profesorka Filozofskog fakulteta u Beogradu, Radina Vučetić…

Podsetimo, prikupljanje potpisa, koalicija „Moramo“ započela je pre dva dana.

Ovaj predizborni savez čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Akcija, Politička platforma Solidarnost, kao i druge lokalne organizacije.

Prema rečima Radomira Lazovića, velika podrška pokretu Ne davimo Beograd u Beogradu budi nadu da ćemo smeniti ovu kriminalnu vlast.

– Ali, i u Srbiji je naša koalicija „Moramo“ okupila veliki broj ljudi i sada već možemo reći da je u našoj zemlji rođena nova zeleno-leva politička snaga. To će se videti i na izborima. Oslobodićemo naše gradove i državu, zaustaviti sve štetne projekte i izboriti se da se ponosimo našom Srbijom – kaže Lazović.

Sagovornik Danasa zaključuje da je u prethodnom periodu, više od 160 javnih ličnosti i nezavisnih intelektualaca iz sveta nauke, umetnosti, kulture, sporta, arhitekture, urbanizma, prava i drugih oblasti podržalo „Povelju za dobar grad“, pokreta Ne davimo Beograd.

BONUS VIDEO: Dobrica Veselinović, koalicija „Moramo“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare