Foto:arhiva Nova.rs

Koalicija "Moramo", koju čine Ne davimo Beograd, građanska platforma "Akcija" i Ekološki ustanak, prikuplja potpise za predaju liste, a portal Nova.rs otkriva ko je među prvih 10 kandidata za poslanike tog saveza.

Nosilac liste je Nebojša Zelenović, predvodnik „Akcije“ i predsednik Zajedno za Srbiju, ali on neće biti i prvi na spisku kandidata za poslanika koalicije „Moramo“. Njegovo ime nalazi se pod rednim brojem tri, dok je prvi na listi Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od lidera Ekološkog ustanka.

Pod rednim brojem dva je Biljana Đorđević iz pokreta Ne davimo Beograd, politikološkinja i docentkinja na Fakultetu političkih nauka, a potom slede Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka i Nikola Nešić, član „Akcije“.

Radomir Lazović, jedan od lidera NDMBG je šesti na listi, dok je sedma profesorka Jelena Jeremić.

U samom vrhu, pod rednim brojem osam je Đorđe Miketić, aktivista i član Ekološkog ustanka, a deveti kandidat za poslanika koalicije „Moramo“ je Đorđe Pavićević, koordinator Političkog saveta NDMBG i redovni profesor na Fakultetu političkih nauka.

Deseta na listi je Jelena Kalajdžić iz platforme „Akcija“.

Među prvih 10 nije Dobrica Veselinović, koji je kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Moramo za dobar grad“. Njegovo ime je 17. na listi za parlamentarne izbore.

BONUS VIDEO SNS prva predala liste za izbore. Opozicija tvrdi – notari dostupni samo SNS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar