Foto: Nova.rs, Nova S

Među nestranačkim ličnostima, koje bi trebalo da se nađu na listi dela opozicije na predstojećim parlamentarnim izborima, gotovo izvesno biti bivša pukovnica MUP-a Slavica Radovanović, poznati glumac Branislav Bane Tomašević, ali i kandidat za gradonačelnika Beograda, Vladeta Janković, saznaje Nova.rs.

Do zvaničnog raspisivanja izbora ostalo je manje od nedelju dana, a opoziona grupacija “Ujedinjena Srbija” privodi kraju formiranje liste.

Među onima koji će se izvesno naći, Slavica Radovanović, bivši pukovnica MUP, diplomirani specijalni pedagog i stručna saradnica i predstavnica Fondacije “Tijana Jurić” na sastancima sa Ministarstvom pravde i Ministarstvom unutrašnjih poslova povodom uvođenja Amber Alerta u Srbiju.

Pročitajte još...

Uz nju, na listi će biti i stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, glumac Branislav Bane Tomašević i kandidat “Ujedinjene Srbije” za gradonačelnika Beograda, Vladeta Janković.

Tragom ovih informacija, “Nova” je kontaktirala Jankovića, koji je potvrdio da će biti na listi za republičke izbore kao nestranački kandidat.

“Naravno, ukoliko pobedimo u Beogradu i postanem gradonačelnik, neću biti poslanik”, rekao je on za naš dnevni list.

S druge strane, Radovanović nije bila dostupna za komentar zbog obaveza, ali je istakla da će od ponedeljka biti rasploganju za razgovor. Branislav Tomašević potvrdio je za Nova.rs da će biti na listi opozicije.

„Da, moje ime će biti na toj listi. Zbog brige o zaštiti životne sredine, ekologiji i kulturi. Podržaću ljude kojima verujem“, rekao je on.

Branislav Tomašević Foto: Ivan Dinić/Nova S

Podsetimo, ranije je objavljeno da će na listi opozicije za predstojeće izbore biti aktivistiknja iz Brusa, Marija Lukić, novinar iz Grocke, Milan Jovanović, bivša ministarka u Vladi Zorana Đinđića, Gordana Matković, psiholog Žarko Trebješanin, profesor na Fakultetu organizacionih nauka Vladimir Obradović.

Prema saznanjima našeg dnevnog lista, mogući kandidat za poslanika je i Dragoljub Gaša Popović, profesor ustavnog prava, koji je bio sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Nosilac liste Ujedinjena Srbije biće Marinika Tepić, potpredsednica SSP, dok će drugi verovatno biti Zoran Lutovac, predsednik DS. Pod rednim brojem tri naći će se Miroslav Aleksić, prvi potpredsednik Narodne stranke.

Lider SSP Dragan Đilas biće iznad 70. mesta na listi, dok je Vuk Jeremić, predsednik NS, za “Novu” izjavio da neće biti kandidat za poslanika, niti da ima ambicije da obavlja bilo koju državnu funkciju posle ovih izbora.

BONUS VIDEO Vladeta Janković: Pobedom u Beogradu bio bi izvučen kamen temeljac naprednjačkog režima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare