Dragan Marković Palma Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

U emisiji “Junaci doba zlog”, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je nove podatke o slučaju podvođenja i seksualnog zlostavljanja devojaka u Jagodini, za koje je ranije sumnjičen prvi čovek tog grada, Dragan Marković Palma. Ona je navela da je na jednoj žurci jedna devojka do te mere seksualno zlostavljana da je završila na bolničkom lečenju.

Prema njenim rečima, pomenuta devojka bila je povređena toliko da su lekari morali da pozovu policiju.

Foto: Printscreen

“Nakon toga su se dogodile smene u jagodinskoj policiji, a to nikada nije ni procesuirano, a kamoli da je pravda zadovoljena. Kad vam to kaže policajac, normalno je pitanje kako očekivati da će bilo ko reagovati. Naročito ako je Palmi omogućena odbrana na svim nacionalnim frekvencijama, na najsiroviji i najpokvareniji način”, ispričala je Tepić, koja je našem dnevnom listu dostavila prepisku sa osobom za koju tvrdi da je policijski službenik i koja je upoznata u čitav slučaj.

Pročitajte još...

U pomenutoj prepisci, navodi se da je zbog težine povreda devojka završila na bolničkom lečenju, te da je bila u pratnji osobe koja se predstavila kao njen momak. U prepisci se navodi da su, imajući u vidu težinu povreda, zaposleni u Opštoj bolnici Jagodina kontaktirali policiju koja je, kako se ističe, naposletku ustanovila da muškarac u pratnji devojke nije njen momak.

“Nekoliko stanova po Jagodini se koristilo za to. Opremljeni su kao u ‘najluđim’ pornićima. Po 20 ih je učestvovalo nekad”, navodi se u prepisci koju je Tepić dostavila našem dnevno listu.

Direktor bolnice za Novu: Pet slučajeva nasilja u pomenutom periodu

Tragom ove informacije, dnevni list “Nova” kontaktirao je direktora Opšte bolnice u Jagodini, koji nije mogao da govori o ovom konkretnom slučaju. Međutim, naveo je da je u januaru 2019. godine bilo pet slučajeva nasilja.

“Od toga su četiri bila među bračnim drugovima, a jedno prema starijoj osobi. Svaki takav slučaj se evidentira i naša obaveza je da prijavimo sve policiji i Centru za socijalni rad. To je potpuna i jedina istina. Jedan slučaj, unutar porodice, je imao elemente seksualnog nasilja”, naglasio je vršilac dužnosti direktora bolnice, Miloš Lukić uz napomenu da drugih slučajeva u pomenutom periodu nije bilo, niti da je bilo moguće prikriti ih, imajući u vidu stroge procedura.

Tužilaštvo ne vidi dokaze, ali ne zatvara slučaj

S druge strane Marinika Tepić u razgovoru za naš dnevni list ističe da nije iznenađena što je i ovaj slučaj ostao ispod radara, podsećajući da se tužilaštvo ranije izjasnilo da trenutno nema dokaza protiv Palme, ali da predmet definitivno nije odbačen.

Jagodina, policijska stanica Marinika
Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Time je ostavljena mogućnost da, u slučaju da se pojave novi dokazi, oni pokrenu postupak. S druge strane, odbačena je krivična prijava protiv mene koju je Palma podneo, a istovremeno nikada do mene nije došla informacija šta se dogodilo sa onom krivično prijavom koju su više od 300 žena iz Jagodine, na nagovor Palme, podnele protiv mene”, rekla je ona, dodajući da sve to ukazuje da tužilaštvo pokušava da “opere dušu”, jer ne može da procesuira Palmu.

“Vučić mu je obezbedio zaštitu i omogućio da se pojavljuje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, odakle zastrašuje svedoke i žrtve. Na kraju je i lično otišao kod njega u Jagodinu kako bi poslao poruku da ga neće pustiti niz vodu. Sve dodatno otežava to što tužilaštvo ne želi da obezbedi zaštitu žrtvama i svedocima pre nego što se oni izjasne. S druge strane, oni neće da govore dok im se ne pruže garancije da će biti zaštićeni. Bili kako bilo, ovakve stvari ne zastarevaju i Palma će morati da se suoči sa ovim optužbama, da odgovara i da završi u zatvoru. On je već doživeo civilnu smrt”, zaključila je Tepić.

Podsetimo, u aprilu 2012. godine, potpredsednica SSP je iznela podatke da Palma u Jagodini organizuje žurke na kojima se podvode čak i maloletne ženske osobe.  Na konferenciji  za medije ona je prikazala i video snimak izjave nekašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je naveo da je svedočio podvođenju devojčica.

Dragan Marković Palma tužio Mariniku Tepić i demantovao navode

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma podneo je Osnovnom sudu u tom gradu tužbu protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić zbog, kako je naveo, „najnovijih laži“ koje je o njemu iznela u vezi sa „podvođenjem maloletnica“ u serijalu „Junaci doba zlog“, emitovanog na N1.

Dragan Marković Palma Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Marković je podneo tužbu zbog „povrede ugleda i časti“ posle navoda potpredsednice SSP, emitovanih 9. februara u dokumentarnom filmu „Junaci doba zlog“, da je januara 2019. godine, posle žurke u organizaciji gradskih vlasti Jagodine, jedna devojka bila hospitalizovana zbog seksualnog zlostavljanja.

„Lažov Marinka Tepić je ceo taj navodni slučaj povezala sa mojim imenom. U slučaju takvih krivičnih dela mora postojati trag u bolnici ili Domu zdravlja ili u policijskim zapisnicima. Opšta bolnica u Jagodini, za koju Tepić tvrdi da se u istu prijavila navodna zlostavljana devojka, već je saopštila da takvog slučaja nije bilo, odnosno da je u periodu koji pominje Marinika Tepić bilo pet prijavljenih slučajeva nasilja, od kojih su četiri bila među bračnim drugovima, a jedan prema starijoj osobi“, naveo je predsednik Skupštine Jagodine, a preneo njegov kabinet.

Pozvao je potpredsednicu SSP da imenuje „jednog svedoka, a da nije kriminalac i da ne laže“.

BONUS VIDEO: Svedok o Palminim žurkama u Jagodini

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare