Foto: Nova.rs, Screenshot

Šta se pre tri godine dogodilo na naplatnoj rampi Doljevac kada je automobil Zorana Babića, bivšeg vd direktora "Koridora Srbije" udario u drugo vozilo, prilikom čega je poginula Stanika Gligorijević, a povređeno je još pet osoba, do danas nije u potpunosti rasvetljeno, iako je navodni vozač Dejan Stanojević osuđen na zatvorsku kaznu. Pouzdane informacije o svim okolnostima nesreće, osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je jedini pogledao sporna dva minuta snimka, po svemu sudeći bi mogao imati Dragan Marković Palma, o čemu je javno govorio.

Dejan Stojanović, navodni vozač Zorana Babića, osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora. Presuda je doneta iako niko od učesnika u postupku nikada nije video ceo video-zapis sa nadzornih kamera koje su usnimile trenutak kada Babićev automobil udara u drugo vozilo na naplatnoj rampi, a osim spornog snimka, niz je nelogičnih detalja.

Stanikina porodica ni tri godine kasnije ne može da se pomiri sa činjenicom da je presuda doneta na ovaj način, bez potpunih dokaza. Mirjana Aleksić, Stanikina sestra, rekla je ranije da neće odustati dok se sve u potpunosti ne rasvetli.

Međutim, za razliku od porodice i drugih učesnika u postupku, javnost je stekla utisak da bi Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i prvi čovek Jagodine, mogao da zna više detalja.

Naime, kada je u aprilu prošle godine Marinika Tepić iznela teške optužbe na račun Markovića, da podvodi devojke i maloletnice u svom gradu, čitava javnost gledala je raskolačenih očiju u nadležne institucije. Tužilaštvo je oformilo predmet, koji je kasnije iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini premešten u Kraljevo, zbog mogućih uticaja, ispitano je više desetina svedoka…

Za to vreme, Marković nije propuštao priliku da se na nekoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom „pere“ od tih optužbi. Geneza njegove odbrane išla je od predstavljanja samog sebe kao pošetnog, srpskog domaćina, pozivao se na zdrav razum i očeve i braću svojih eventualnih žrtvi, govoreći kako oni tako nešto ne bi dozvolili, zatim su počele pretnje svedocima u kojima je poručivao da ih neće naći i da se ne mogu sakriti, a onda se sve završilo pomenom saobraćajne nesreće.

Dragan Marković Palma Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

„Ja mnogo više znam o njima. I ovih dana samo time sam se bavio. Ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba i tako dalje. Neću sad sve da otkrijem, a i neću da pričam sad i ovo nije sad ja tebe plašim – ako ti kažeš za mene reći ću ja i za tebe“ izgovorio je Marković u programu uživo.

Njegova polušifrovana izjava pretećeg tona izazvala je novu buru u javnosti jer, iako Marković nije precizirao o čemu se radi, svi su posumnjali da je reč o saobraćajki na naplatnoj rampi Doljevac. Dotadašnje spekulacije da je Babić bio za volanom službenog automobila sa ovom Markovićevom izjavom postale su sve glasnije. I pored toga, niko od nadležnih koji su vodili postupak protiv Babićevog vozača nije pomislio da ispita Palmu o njegovim saznanjima, niti je to učinila bilo koja druga institucije iako je jasno da zna više od onoga što je već poznato.

Naplatna rampa Doljevac Foto:Screenshot

Međutim, slučaj Doljevac nije jedina „saobraćajna afera“ čijeg bi se razotkrivanja mogla pribojavati aktuelna vlast. Zbog toga nije isključenoi da je Palma možda mislio na pogibiju Luke Jovanovića, odnosno „slučaj kantrimen“, ili možda na pogibiju Andre Bojanić, odnosno nesreću koju je skrivio sin vlasnika Pink Željka Mitrovića ili pak misterioznu smrt narodne poslanice Nade Bodrožić, majke Ivane Bakić Bodrožić, bliske prijateljice, opet, vlasnika TV Pink, koja je nekoliko meseci posle smrti svoje ćerke u hotelu Hajat, sletela sa auto-puta kod Novog Sada i ostala na mestu mrtva.

Bonus video: Ivan Milićević: Šarić je poslužio da se zataška „dva minuta Doljevca“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare