Foto: Ivan Dinić/Nova S; Milan Vujić

Derek Mičel, predsednik Nacionalnog demokratskog instituta iz Vašingtona, osudio je nedavno privođenje aktiviste iz Novog Sada Milana Vujića, nakon objavljivanja tvita o napadu na ćerku Dragana Đilasa.

„Moram da skrenem pažnju i na incident koji se nedavno dogodio kolegi bliskom NDI, mladiću koji je priveden u policiju i ispitivan bez formalne optužbe i pravnog savetnika. Takve akcije ugrožavaju slobodu govora i udruživanja i demokratiju u Srbiji. Takvi napadi moraju biti nedvosmisleno osuđeni od strane svih onih koji žele unapređenje demokratije u Srbiji“, rekao je Mičel na konferenciji „ONE YEAR LATER: Serbian – American relations facing the Covid -19 challenges“, održanoj u utorak.

Kako prenosi N1, NDI je izrazio zabrinutost i zbog toga što se srpski Parlament koristi kao platforma za lansiranje lažnih optužbi na račun nevladinih organizacija, kao što su Crta i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost.

Podsetimo, aktivista Milan Vujić priveden je 26. marta, zbog tvita u kojem je napisao da je ćerku lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa neko udario.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare