Milan Vujic
Milan Vujić Foto: N1

Aktivista iz Novog Sada Milan Vujić priveden je danas zbog tvita u kojem je napisao da je ćerku lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa neko udario.

Vujić je za N1 ispričao da je priveden danas oko 10 sati, da su po njega u stan došla dva policajca u civilu i da su ga bez objašnjenja odvela u stanicu.

Prema njegovim rečima, tamo mu je rečeno da mora da sačeka da iz Beograda dođu policajci iz Odeljenja za visokotehnološki kriminal, od kojih je saznao da je priveden zbog tvita o napadu na ćerku Dragan Đilasa.

Vujić je rekao da su ga pitali da li ima saznanja o napadu na maloletnu A. Đilas, na šta je on odgovorio da saznanja o tome ima samo iz medija.

Vujić je rekao i da su se policajci ponašali vrlo profesionalno, ali da mu nije jasno zbog čega je neko pomislio da on može da ima bilo kakve informacije o napadu na ćerku opozicionog lidera.

Nakon saslušanja i sastavljanja zapisnika, pušten je iz policijske stanice u kojoj je proveo više od 6 sati, rekao je Vujić za N1 i dodao da su mu po povratku u stan ukućani rekli da su 15 minuta nakon privođenja, na adresu došli da ga traže i uniformisani policajci.

Podsećanja radi, lider SSP Dragan Đilas je, u intervjuu za nedeljnik Vreme, rekao da su mu „u poslednih šest meseci decu tri puta u školi što tukli, što davili“.

„Naravno da su deca koja to rade pod uticajem medija i roditelja. Moju ćerku je jedan dečak pitao da li je ona Ana Đilas, pa je pesnicom udario u stomak. Iva i ja sve to pokušavamo mirno da rešimo, da ne pravimo od toga cirkus. Nailazimo na razumevanje nastavnika i direktora škole. Sve to sam, na žalost 2013. već prošao sa starijim ćerkama. Ali ja ne želim da moja deca idu u privatnu školu, baš kao i starija deca želim da i ova mlađa prođu kroz školski sistem Srbije“, rekao je u intervjuu Đilas.

Podsećanja radi, Milan Vujić, aktivista i student Pravnog fakulteta, pretučen je prošlog avgusta na u Novom Sadu dok je vozio bicikl, a i tada je tvrdio da je napad bio politički motivisan. Novosađanin koji je osumnjičen za taj napad priznao je krivično delo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare