Vjosa Osmani
Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je šokantna vest o zločinu u Glođanima, gde su večeras oko 19 sati, u oružanom napadu na autobus, poginule tri osobe.

Ona je u objavi na fejsbuk nalogu izrazila saučešće porodicama poginulih i poželela brz oporavak ranjenima.

„Pozivam nadležne za sprovođenje zakona da što pre pronađu krivce za ovaj zločin i dovedu ih pred lice pravde“, navela je Osmani i ocenila da je „napad na autobus sa studentima udarac bezbednosnom poretku“, dodavši da je „bezbednost građana prioritet“.

Nadomak Glođana iz kalašnjikova je pucano na autobus, a Hitna pomoć i tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe, prenosi Kosovo onlajn, ističući da je Koha prethodno prenela da je bilo četvoro poginulih.

Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Prema nezvaničnim informacijama u autobusu nije bilo Srba.

Bolnica u Peći je potvrdila za televiziju Kljan Kosova da su poginula dva studenta i vozač autobusa. U bolnici su rekli da broj povređenih nije poznat, a prema nekim izvorima dve osobe su u kritičnom stanju.

Iz policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, da je ubijen vozač i da je nekoliko učenika ranjeno.

Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima potvrdio je smrt tri osobe. On je naveo da su tri povređene osobe upućene u bolnicu u Peć.

„Oko 19.45 dežurni lekar je izašao na lice mesta gde je potvrđena smrt vozača autobusa i dvoje studenata iz Glođana. U ovom trenutku dvoje povređenih su u bolnici u Peći i jedan u Dečanima. Nemamo drugih informacija“, rekao je Beriša za T7, preneo je Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Zvečanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare