Foto: Printscreen/Facebook/RTV Dukagjini

U blizini Glođana kod Dečana večeras je, navodno iz kalašnjikova, pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su poginule tri osobe - vozač autobusa i dvoje studenata, 2003. i 2004. godište, prenosi Koha. Povređeni su prevezeni u bolnice u Peći i u Dečanima.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Peći Skadran Nikči potvrdio je za Telegrafi da je došlo do stravične pucnjave, te da su tri osobe ubijene.

„Tri osobe su izgubile život nakon pucnjave“, rekao je Nikči za Telegrafi, i dodao da je jedan povređeni, prema njegovim informacijama, van životne opasnosti.

Mediji na albanskom navode su da su stradali vozač Gani Đokaj i učenici, mladić L. H. i tinejdžerka G. M.

Motiv napada nije poznat, a Ekonomiaonline prenosi da je maskirana osoba osumnjičena da je vatrenim oružjem napala autobus. Policijski izvori su rekli da je osumnjičeni pobegao seoskim poljem nakon pucnjave.

Direktor bolnice u Peći rekao je da su dvoje poginulih mladi studenti.

„Dvoje mladih preminuli nakon što su upucani iz vatrenog oružja, a jedna osoba je povređena i u komi je“, rekao je Dreštaj za Kallxo.com.

„Oko 19.35 tri povređene osobe su dovezene u Urgentni centar gde smo im pružili prvu pomoć i uputili ih u bolnicu u Peći. Kasnije nas je direktor zamolio da izađemo na lice mesta i potvrdimo smrt. U incidentu su poginuli devojka i mladić i vozač autobusa“, rekao je Seljman Beriša iz Centra porodične medicine u Dečanima.

Prema nezvaničnim informacijama u autobusu nije bilo Srba.

Autobus je saobraćao od Dečana do Glođana, a do pucnjave je došlo nešto posle 19 časova.

BONUS VIDEO: Kosovska policija i pucnjava u Zvečanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram