Vjosa Osmani Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovska predsednica Vjosa Osmani, najavila je da će uskoro da poseti građane na Severu Kosova. Te iste građane je, prema pisanju prištinske Kohe, pozvala da promene, kako je kazala, „nelegalne registarske tablice koje izdaje Srbija“, piše KoSSev.

„Vrlo brzo ću biti na Severu da obiđem građane. Što se tiče poseta opštinama, mora da postoji i volja gradonačelnika opština, kao što je postojala kod predsednika opštine Mamuša“, kazala je Osmani nakon sastanka sa gradonačelnikom Avdulhadijem Krasnićijem.

Uputila je apel svim građanima koji žive na severu Kosova da „ne nasedaju na rusko-srpsku propagandu“, prenosi KoSSev.

„Institucije Kosova imaju za cilj da građani budu ravnopravni, da se isti tretiraju pred zakonom i da im obezbede miran, siguran i ravnopravan život“.

Osvrćući se na svoj poziv za preregistraciju tablica na RKS, kazala je da građani imaju „izvanrednu priliku da bez trošenja novca promene tablice“.

Za „KM“ i druge registarske oznake gradova na Kosovu koje izdaje Srbija Osmani je, kao prethodno Kurti, danas kazala da su one „iz vremena Miloševića“.

„Da skinu one iz vremena Miloševića i da prihvate i postave one koje su priznale kosovske institucije“, kazala je Osmani.

Ona, međutim, ujedno tvrdi da građanima na severu na žalost, svakodnevno „prete kriminalne paralelne strukture i kriminalne bande“.

„Naša policija će biti tu da ih zaštiti, oni nikada nisu tu da prete. Mi smo tu da zaštitimo sve zajednice“, zaključila je Osmani.

Ujedno je poručila da Priština sarađuje sa međunarodnim partnerima kako ne bi došlo do destabilizacije situacije.

BONUS VIDEO: Skidanje nalepnica sa registarskjih oznaka automobila iz Srbije na Brnjaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar