Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Oni koji se osećaju nesigurno su kriminalci i korumpirani kako severno, tako i južno od Ibra, kazao je danas kosovski premijer, nakon navoda srpske premijerke o tome da je bezbednost Srba na KiM crvena linija za zvanični Beograd, prenosi KoSSev.

Srpska premijerka, Ana Brnabić, boravila je danas na Severu Kosova. U podne je posetila Kosovsku Mitrovicu, a potom i Manastir Banjska, odakle je građanima poručila da Srbija „neće da dozvoli nove oluje i pogrome“, kao i da Vučić pokušava da nađe kompromise kako bi obezbedio „kakvu takvu bezbednost Srbima na KiM“.

„Skoro na sve smo spremni, da skoro po svaku cenu čuvamo mir i stabilnost, ali postoje crvene linije i to mi je važno da pred vama ponovim, kao što ste toliko puta čuli od predsednika Aleksandra Vučića. Ta crvena linija je bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Neće biti novih oluja i neće biti novih pogroma“, saopštila je Ana Brnabić u manastiru Banjska.

Navode srpske premijerke prokomentarisao je danas iz Podujeva kosovski premijer, Aljbin Kurti, odgovarajući na pitanja novinara, prenosi KoSSev.

Kurti je kazao da su građani koji žive na Kosovu bezbedni, uključujući i pripadnike srpske zajednice.

„Građani Republike Kosovo su bezbedni jer je Kosovo demokratska i nezavisna država, sa suverenitetom i teritorijalnim integritetom, koja ne toleriše i bori se i protiv organizovanog kriminala i korupcije svih vrsta, tako da su pripadnici srpske zajednice bezbedni i južno od Ibra i severno od Ibra“, rekao je Kurti, prenosi Gazeta Express.

On, međutim, tvrdi da su oni koji se „nesigurno osećaju“ zapravo kriminalci.

„Oni koji su nesigurni i možda se čak osećaju nesigurno su kriminalci, oni su korumpirani, jer je pravda države i sila zakona nemilosrdna prema njima“, dodao je premijer.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić stigla na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar