Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević kritikovao je danas izvestiteljku Evropskog parlamenta (EP) za Kosovo Violu fon Kramon, zbog zahteva za dalju integraciju severa Kosova "u prištinski sistem" i zbog toga što se nije oglašavala povodom učestalih napada na Srbe širom Kosova i Metohije.

Navodeći da je fon Kramon „neplaćeni kosovski lobista“, Đorđević je ocenio da njeni zahtevi za integraciju prosvete i zdravstva kao jedinih preostalih srpskih institucija na severu Kosova, predstavljaju „pokušaj potpunog brisanja srpskog naroda iz pokrajine“.

„Srpska deca ne bi smela da uče ‘albansku kvazi istoriju’, izmišljotine poput tvrdnji da su manastiri Dečani i Gračanica ‘albanski’. Što se tiče zdravstvenog sistema, svi znaju da on na Kosovu i Metohiji ne postoji van srpskog zdravstva. Čak se i Albanci leče u srpskim ustanovama. Ukinite to i ukinuli ste Srbima fizički opstanak“, ocenio je Đorđević a prenelo Oslobođenje.

Đorđević je rekao i da evropska izvestiteljka, umesto da se oglasi o slučajevima prebijanja Srba u Novom Brdu i Vučitrnu, ali i o šikaniranju povratnice Dragice Gašić u Đakovici, govori o garantovanim mestima za manjine u tzv. kosovskom parlamentu, što kako je ocenio, pokazuje da se o Kosovu i Metohiji „očigledno obavestila čitajući neki članak sa Vikipedije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar