Foto: N1

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić reagovao je danas na vest da je deo opozicije u Srbiji pisao poslanicima Evropskog parlamenta, u kome su tražili da međustranački dijalog počne što pre, i dodao da oni koji su u svojim izjavama i saopštenjima vređali Mekalistera i Bilčika sada od njih traže pomoć.

U saopštenju dostavljenom medijima, Orlić navodi da sebe taj deo opozicije naziva „proevropskom“, te upitao da li su oni koji su, kako navodi, demolirali RTS, prebijali novinare, demolirali Skupštinu, prebijali narodne poslanike…, zaista „evropski“.

„Niko čudom da se načudi: kud, od svih, baš ona mala grupa samoproglašenih „genija“, koja svake nedelje celu EU uči pameti „šta i kako treba“ – sada piše pisma i moli za usluge. Još i adresira na D. Mekalistera i V. Bilčika, kao da je malo puta baš njih dvojicu vređala u svojim saopštenjima i izjavama“, naveo je Orlić.

Dodaje da ta opozicija, koja je, podseća, bojkotovala svaki dijalog, sada tvrdi da „ne mogu da dočekaju“ da dijalog između vlasti i opozicije počne.

Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana uputile su pismo poslanicima Evropskog parlamenta, u kome navode da bi dijalog vlasti i opozicije trebalo da počne što je pre moguće, jer, kako su naveli, veća odlaganja mogu naštetiti procesu dijaloga i umanjiti šanse za postizanje sporazuma koji bi bio prihvatljiv za sve strane.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare