Slobodan Ilić Foto: Printscreen/Stranka Srbija centar

Potpredsednik Izvršnog odbora Srbija centra (SRCE) za Vojvodinu i izabrani narodni poslanik Slobodan Ilić dobio je 19. januara otkaz u opštini Stara Pazova, u kojoj je radio više od dvadeset godina kao diplomirani inženjer. Ilić navodi da je godinama trpeo pritiske zbog neslaganja sa režimom Srpske napredne stranke (SNS), za koje tvrdi da su se pojačali usled njegovog opozicionog političkog angažovanja u stranci SRCE.

Ilić ističe da je u opštinu Stara Pazova došao 2004. godine, kao najmlađi zamenik predsednika opštine u Srbiji.

„U poslednjih 12 godina u našu opštinu zaposleno je preko SNS-a i SPS-a nekoliko stotina ljudi, od kojih većina nema kako znanje tako ni obrazovanje, ali ima kupljene lažne diplome. Dobar deo njih čak ni ne dolazi na posao, nego prima plate koje im daju građani Srbije. Po dolasku naprednjačke vlasti nekoliko puta mi je menjano radno mesto. Naravno, uvek na lošije i sa manjom platom. Poslednjih godina bezbroj puta sam upozoravan da smanjim opozicionu aktivnost i kritiku režima, a naročito kritiku predsednika Aleksandra Vućića. Ti napadi su bili veoma žestoki od kada sam se angažovao u Srbija centru“, objasnio je on.

Foto: Dušan Pešić / Danas

Kako kaže, kada su rešili da mu daju otkaz – nisu mogli to baš tako lako da sprovedu u delo zbog njegovog dugogodišnjeg staža i obrazovanja, te su pribegli nečemu za šta smatra da je u Srbiji prvi put učinjeno – ugasili su celo javno preduzeće, likvidirali Opštinsku stambenu agenciju i na taj način ga ostavili bez posla.

„Sve druge zaposlene prebacili su u druga javna preduzeća i opštinu, što su i bili u obavezi“, zaključio je Ilić.

Stranka SRCE u saopštenju osuđuje ovakav potez vlasti, kako navode, „koja pokušava da uguši svaki vid kritičkog mišljenja“.

Pročitajte još

„Ovo je još jedan vid nasilja koje sprovodi režim, ovaj put nad političkim neistomišljenicima“, ističu iz te stranke.

Srbija centar naglašava da se na ovaj način šalje poruka zaposlenima u javnim preduzećima i lokalnim administracijama da se ne usude da podrže protivnike režima Aleksandra Vučića. Naš zadatak je da se borimo za pravednu Srbiju, poštovanje vladavine prava, dostojanstvo ljudi, slobodu nezavisnih institucija i ugled države. Nastavićemo borbu za normalno društvo u kome će se svaki pojedinac moći da živi bezbedno i dostojanstveno“, naveli su.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare