Predstavnici opozicije saopštili su danas da će ove nedelje biti održana dva protesta i to u Beogradu i Kragujevcu.

U glavnom gradu okupljanje građana počeće u 18 sati ispred Narodne skupštine, a potom će se kolona kretati Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije. Nakon toga ide se ka Republičkom javnom tužilaštvu.

„Tamo idemo zbog zastrašujućih informacija o umešanosti pukovnika policije Nenada Vučkovića u organizovani kriminal i prikrivanje krivičnih dela. Hoćemo da vidimo da li je proglašen stečaj u tužilaštvu ili nije. Hoćemo da vidimo da li se neko bavi ovim izjavama ili ne“, navodi Srđan Milivojević, poslanik DS.

Na protestu Beogradu govoriće Dragana Rakić i Pavle Grbović, poslanici DS i PSG.

Podsećamo, građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, kao i smenjivanje rukovodstva RTS.

Traži se i smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Prvobitnim zahtevima su dodati posebni zahtevi RTS-u od kojeg se između ostalog traži objektivno izveštavanje i ravnomerna zastupljenost u informativnom programu predstavnika vlasti i opozicije u skladu s brojem poslanika koje one imaju u Skupštini Srbije.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Narodni pokret Srbije, ali podvlače da protest nije stranački.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare