Opozicija predočila nove, racionalnije načine borbe

Politika 26. jan. 202118:52
Podeli:
Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta nastavili su danas razgovore o zajedničkoj borbi za izborne uslove, na sastanku održanom u prostorijama centrale Nove stranke u Beogradu, saopšteno je iz te stranke. U saopštenju se navodi da su sastanku prisustvovali predstavnici Nove stranke, Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Pokreta "1 od 5 miliona", Inicijative "Ne davimo Beograd", Zelene stranke, Građanskog demokratskog foruma, Mađarskog pokreta, Nove Srbije, kao i Branislav Lečić i Marko Bastać.

„Zaključak sastanka je da su ciljevi svih istaknutih platformi identični, a da je razlika jedino u načinu njihove realizacije, zbog čega su i predočeni novi, racionalniji načini borbe, na čijem unapređenju ćemo raditi do narednog susreta, zakazanog za utorak, 2. februar, takodje u prostorijama centrale Nove stranke“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, „predstavnici opozicionih stranaka i pokreta saglasni su da je jedini protivnik režim Aleksandra Vučića“, jer je doveo Srbiju do toga da se danas razgovara o osnovnim načelima demokratije, koja se u modernim evropskim državama odavno podrazumevaju.

„Stoga je akcenat, i pored svih razlika u politikama, na dogovoru da ćemo se protiv režimske mašinerije, primitivno građene proteklih devet godina, zajedno boriti, kako bismo Srbiju konačno vratili na put zemalja Evrope 21. veka“, navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Vaš komentar